Бившият президент на Барселона Жоан Гаспар се изказа много критично към Флорентино Перес, когото определи като "нула". Все пак някогашният шеф на стадион "Ноу Камп" уточни, че намира Перес за слаб президент, макар да го уважава като човек и бизнесмен.

"С Перес се намираме в добри отношения. Много го уважавам като бизнесмен. Като човек той е много любезен, страхотен е. И аз го харесвам като човек", каза Гаспар пред "Копе".

"Като бизнесмен той също е много приятен, може да служи за пример. Но като Реал Мадрид е кръгла нула. Много е зле и не го харесвам в тази му роля."

"Това, което стори с Луиш Фиго навреди както на мен самия, така и на моя отбор. Перес причини много щети заради начина, по който го направи. Той не ми харесва като президент на Реал, но това се променя, когато го опознаете като човек и бизнесмен."

"Трябва да уважаваш другите клубове. Шави напусна Барса през парадния вход, докато Касияс напусна Мадрид през облаци от противоречия. Искаше ми се Икер да беше напуснал по друг начин, ако се беше сбогувал с феновете. Но и феновете на Реал не се държаха добре с него към края."

"Нямаше да имам нищо против да платя сумата в клаузата за откупуване на Икер, ако бях президент на Барса. Той щеше да бъде страхотен вратар за нас."

"На Икер щеше да му хареса да играе за Барса, но като дългогодишен футболист на Реал на него щеше да му бъде много трудно да играе за друг испански тим. Поради тази причина той отиде в Порто. Все пак градът е близо до неговия дом, но е в чужбина", завърши Гаспар.