Феновете на Реал Мадрид вече могат да си отдъхнат, защото Серхио Рамос ще продължи да бъде част от отбора до лятото на 2020-а година. 

След дни на несигурност и спекулации за бъдещето на играча, вестник „Марка“ пише днес, че споразумението между национала и шефовете на клуба за новия му договор, вече е факт. 

Очаква се то да бъде обявено официално преди началото на шампионата, който стартира на 23 август. Така или иначе обаче, вече е сигурно, че Рамос остава и ако изпълни контракта си, той ще е носил белия екип в продължение на 15 сезона. 

Твърди се, че бранителят ще получава по около 9 милиона евро чисти на година. Това бе един от основните проблеми, но в крайна сметка и двете страни са направили компромис, за да се договорят, като от страна на шефовете много активен е бил Хосе Анхел Санчес. 

При евентуален трансфер в Манчестър Юнайтед Рамос е щял да прибира с 2-3 милиона повече, но пък най-вероятно продължителността на контракта е щяла да бъде по-кратка. 

29-годишният футболист, който бе големият герой при триумфа в Шампионската лига през 2014-а, отдавна е любимец на привържениците на Реал. До този момент той е изиграл 445 мача за състава, в които е успял да вкара и 55 гола.