Реал Мадрид победи с 2:0 Тотнъм на стадион "Алианц Арена" и се класира на финала за Audi Cup, където ще срещне победителя от двойката Байерн – Милан.

В Мюнхен вкара Хамес Родригес, а второто полувреме беше изключително скучно и не предложи абсолютно нищо. Най-интересният момент беше появата на баварците на съоръжението и камерите даваха как Ариен Робен и компания слизат от автобуса, вместо срещата.

В края все пак Гарет Бейл се разписа от нищото срещу бившия си отбор, като това беше първо попадение за уелската звезда през предсезонната подготовка. Трябва да се отбележи, че Реал игра без Кристиано Роналдо и Карим Бензема, които са контузени.


Още във 2-ата минута "шпорите" създадоха прекрасна възможност да поведат, след като Уокър центрира отдясно по земя и непокритият Ламела засече с едно докосване, но прати топката високо над вратата. Реал отговори малко по-късно, когато Модрич с чудесен пас изведе Хесе, който стреля от движение и нацели гредата.

В 6-ата минута "белият балет" изпусна още една възможност да открие резултата. Марсело намери Хесе, който преодоля защитник и с великолепен шут насочи топката в далечния ъгъл, но Ворм се разтегна и с една ръка успя да избие.

В следващите минути мачът се водеше в тренировъчно темпо и интересните моменти бяха много малко. В един от тях Гарет Бейл засече с глава, след като надскочи двама футболисти на бившия си отбор, но не намери целта.

10 минути преди края на полувремето Ворм показа висока класа. Модрич стреля от границата на наказателното поле, вратарят на Тотнъм се метна, но се получи коварен рикошет и топката промени траекторията си. Стражът обаче демонстрира котешки рефлекс, върна се и изби.

Но секунди след това нямаше какво да спаси лондончани. Иско центрира като по учебник малко пред вратарското поле, където Хамес Родигрес беше най-бърз и с глава насочи неспасяемо в долния ляв ъгъл – 1:0 за Реал.

Второто полувреме започна с териториално надмощие на Тотнъм, но отборът не можеше да застраши сериозно Касийя. През всички 45 минути Рафаел Бенитес пък дръпна отбора си назад, интересни положения въобще нямаше.

Така се стигна до 79-ата минута, когато Бейл вкара от нищото и сложи точка на спора. Той открадна топката от половината на Тотнъм, напредна и с коварен удар матира Ворм за крайното 2:0.

Реал – Тотнъм 2:0

Голмайстори:

1:0 Хамес (36)
2:0 Бейл (79)

Реал Мадрид: Касийя; Данило, Варан, Рамос (68-Начо), Марсело (59-Арбелоа); Хамес (46-Васкес), Модрич (59-Иляраменди), Кроос (46-Каземиро), Иско (68-Асенсио); Хесе (60-Черишев), Бейл (82-Майорал)
Треньор: Рафаел Бенитес

Тотнъм: Ворм; Уокър, Алдервейрелд (46-Вертонген), Вимер, Роуз; Али, Дайър; Дембеле, Ламела (46-Шадли), Ериксен (69-Керъл); Кейн
Треньор: Маурисио Почетино

Мюнхен, "Алианц Арена"
Жълт картон: Рамос (Реал)