Тази вечер Байерн Мюнхен и Реал Мадрид ще изиграят поредния мач помежду си, като ще се срещнат на финала на приятелския турнир „Ауди Къп“. 

Баварците никога не са били удобен съперник за Кралския клуб, а интересното е, че точно преди 35 години, удариха сериозен шамар върху опонента си, размазвайки го с 9:1. 

На 5 август 1980-а двата състава се срещат също в контролен двубой, който обаче се превръща в катастрофа за испанците, които през пролетта на същата година са станали шампиони и са спечели купата на Краля. 

След 45 минути германците водят със 7:0. Дитер Хьонес се разписа 3 пъти, а по веднъж вкарват Румениге, Брайтнер, Нидемайер и Краус. През втората част германците намаляват темпото и Реал връща един гол чрез Кънингам он дузпа, но в последните минути Румениге и Раутиайнен добавят още две попадения. 

След мача треньорът Вуядин Бошков казва нещо, което се помни и до днес. „Предпочитам да загубя един  мач с 9 гола, отколкото 9 мача с по един“. Така или иначе обаче, поражението остава като едно от най-срамните в историята на Реал. 

Като цяло Байерн има предимство в мачовете срещу Кралския клуб и на официално и на неофициално ниво, защото от 6 контроли е спечелил 3, две са завършили наравно, а успехът на Реал е един. Той е с 4:2 от 1985-а година.