Доколкото знам, Рафа Бенитес се предаде по въпроса за централния нападател. Но в Хихон започна малката трагедия на Бенитес. Без нападател неговият проект ще бъде кух и на милостта на медийните "специалисти" и "ръкопляскащите". Хесе се мъчеше, но той нито е централен нападател, нито голям голмайстор. Той е друго нещо. И въпреки всичко пак е по-добър от Бензема.

Бенитес бе привикнал да разчита на невероятни "деветки". Като се започне от най-добрата версия на неговото Хлапе Торес в "Ливърпул" до Игуаин, който бе като истински феномен в сравнение с Хесе. И Рафа вече знае, че без №9 цялата му система е осъдена на провал. Но също така се знае, че на Бенитес не му харесват нито Иско, още по-малко пък Хамес.

Те са бавни, забавят и спират цялата система на контраатаката. Те са играчи за футбол в зала, без бързина нито дълбочина. Много техника, но техният начин на игра не се цени от Бенитес. Видях как той се мъчи като "родилка" при гледката на движенията на двамата му опорни халфове Модрич и Кроос, неспособни да отнемат нито една топка, зле застанали, с мудността, която тактически сковава отбора.

Не му вършат работа. Без да отнемат една топка, те ликвидират цялата стратегия на изненадата на системата Бенитес. Затова той компенсира с Ковачич. Но освен №9 другият голям проблем на "Реал" е крещящата липса на дефанзивен халф.

Рафа го няма и знае, че Каземиро не става. И единственият му вариант е да играе с трима защитници и Рамос пред тях. Този път, когато Бенитес поиска да тренира "Реал", е вече прекалено късно за него. Днес дори му съчувствам. И оценявам правотата му.

Защото разбира от футбол и го поздравявам. Кроос, Модрид, Иско и Хамес закараха в гробището Анчелоти под аплодисментите на "ръкопляскащите", които твърдяха, че тези са гиганти заедно с този призрак, какъвто е Бензема. Вероятно на Бенитес ще му купят някой "чичарито", някой евтин №9. Но ако "главният" (президентът Перес - б.р.) е интелигентен, ще му купи поне някой №9 във форма.

Хулиан Руис, в. "Ел Мундо"