Във вечери като тази феновете на Реал Мадрид не се сещат за Кристиано Роналдо. Португалецът не се разписа във втори пореден мач за “Кралето”, но Хамес Родригес поведе тима си за победата с 5:0 над Бетис. 

Колумбиецът вкара два гола красавци и започна да се превръща в скрития лидер на Реал. Столичани започнаха сезона със изненадващо равенство като гост на Спортинг Хихон, но тази вечер решиха мача си много бързо. Гарет Бейл и Карим Бензема вкараха по гол във втората минута на всяко от двете полувремена, но магическите моменти бяха записани за Хамес. Колумбиецът вкара убийствен фаул за 2:0, а през втората част реализира и след невероятна задна ножица. В края Бейл направи 5:0 с мощен шут от 30 метра. Кейлор Навас пък показа, че Икер Касияс може и да не липсва много на тима. Костариканецът спаси дузпа след час игра. 

Срещата започна по плана на Рафаел Бенитес и още във втората минута Реал поведе в резултата. Хамес Родригес сложи топката на главата на Гарет Бейл след хубаво центриране, а уелсецът направи по-лесното - насочи я към мрежата, за да остави Адан безпомощен - 1:0 за Реал Мадрид. Кралете се разписаха за 35-ти пореден мач на “Бернабеу”, а рекордната серия е от 41 срещу между март 2008 и март 2010 година. 

Добрата игра на Реал продължи, но в следващите минути Роналдо и Бензема пропуснаха изгодни ситуации за 2:0. Все пак второто попадение не закъсня. В 39-та минута Хамес изпълни по перфектен начин свободен удар от малък ъгъл, вляво от вратата на Адан. Колумбиецът насочи мощно топката към далечния ъгъл и с помощта на страничната греда успя да удвои резултата. 

Малко след това Бетис изпусна прекрасна възможност да се върне в мача. Молнеро и Сехудо хванаха столичани на контраатака. Рубен Кастро получи топката на вратарското поле и в един момент остана сам срещу Кейлор Навас. Нападателят реши да финтира вратаря, но Навас успя да разчете намеренията му и хвана топката. 

Второто полувреме започна като първото - с гол във втората минута. След страхотна атака с по едно докосване топката стигна на десния фланг, откъдето Бейл центрира, а Карим Бензема с глава направи 3:0. 

Това обаче не бе всичко - след още две минути, в 50-та, Хамес Родригес направи ново шоу за публиката. Кроос опита да стреля от границата на наказателното поле. Колумбиецът обаче спря топката, а след това със задна ножица направи 4:0, за да покаже, че това е неговата вечер. 

След час игра Бетис бе отново близо до гола. Молина бе фаулиран от Варан в наказателното поле на Реал и главният съдия показа бялата тока. Рубен Кастро обаче бе надигран от Кейлор Навас, който хвана дузпата с котешки рефлекс. 

Това бе един от малкото открили се шансове пред Бетис. На отсрещната врата бе далеч по-горещо, но Адан бе решил да прецака вечерта на Кристиано Роналдо. Португалецът бе решил да опита всичко, за да отбележи, но Адан винаги беше на място. Поне за неговите удари. В 77-та минута Рамос показа, че и той умее “това-онова”. Защитникът тресна страничната греда след ефектна странична ножица. 

До края Роналдо така и не намери път към мрежата на гостите, но за сметка на това Бейл се разписа още веднъж. Уелсецът направи 5:0 с мощен удар от близо 30 метра и сложи точка на спора. Дебют с бялата фланелка направи най-новото попълнение Матео Ковачич, който се появи на "Бернабеу" на мястото на сънародника си Лука Модрич. 

Реал Мадрид - Бетис 5:0 

1:0 Гарет Бейл 2'

2:0 Хамес Родригес 39'

3:0 Карим Бензема 47'

4:0 Хамес Родригес 50'

5:0 Гарет Бейл 89'

Реал Мадрид: Навас, Данило, Варан, Рамос, Марсело, Модрич (75 - Ковачич), Кроос (64 - Касемиро), Родригес, Бейл, Роналдо, Бензема (53 - Иско)

Бетис: Адан. Песела, Пичини, Гонсалес, Молинеро (46 - Молина), Торес, Сехудо, Н’Диайе (81 - Петрос), Варгас, Себайос (53 - Дигар), Кастро