Реал Мадрид официално обвини Манчестър Юнайтед за проваления трансфер на Давид Де Хеа на „Сантяго Бернабеу”, като публикува хронология на събитията от вчерашния ден с точните часове на всичко, което се е случило. 

Ето какво пише в сайта на Реал: 

„Във връзка с очакваното привличане на Давид Де Хеа във вчерашния ден, Реал Мадрид би искал да изясни няколко неща: 

1.Манчестър Юнайтед отказваше да води преговори за футболиста до вчера сутринта. 

2.Въпреки трудностите, които носи подобна операция заради регистрацията, Реал Мадрид се съгласи да започне разговори. 

3.Когато разговорите започнаха, от Манчестър Юнайтед поискаха в сделката да бъде включен Кейлор Навас и ни информира, че е във връзка с агента на играча. 

4.Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед постигнаха бързо споразумение за двамата. След изготвяне на необходимите документи и за да може да бъде спазено разрешеното от ФИФА време, договорите бяха финализирани в 13,39 часа испанско време. 

5.От Манчестър Юнайтед изпратиха техните документи 8 часа по-късно, в 21,43 часа испанско време, като в тях имаше малко промени. Ние обаче ги приехме с надежда да регистрираме навреме Де Хеа. 

6.Реал Мадрид получи подписите от Де Хеа и Навас в 23,32 часа и очакваше последните документи от Манчестър Юнайтед. 

7.От Манчестър Юнайтед постигнаха финално споразумение с агента на Кейлор Навас в 23,53. 

8.От Манчестър Юнайтед регистрираха трансфера на Де Хеа в системата на ФИФА точно в 0,00 часа, като в същото време изпрати подписаните договори от Де Хеа и Навас. Пълната документация обаче бе получена в 0,02 часа след полунощ и ние опитахме да довършим започнатото, но системата на ФИФА вече бе затворена. 

9.В 0,26 от трансферната система на ФИФА ни поканиха да довършим сделката, тъй като трансферния прозорец затваря в Англия днес. Ние изпратихме документите на Професионалната футболна лига, макар и да знаехме, че периодът е преминал. 

10.Реал Мадрид направи всичко по силите си, за да осъществи тези два трансфера, но за съжаление не успя.