Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес определи поведението на Манчестър Юнайтед по сделката за Давид де Хеа като „позор“ и така увеличи напрежението между двата клуба. 

Той потвърди позицията на клуба, че Чернените дяволи са виновни за това, че не се стигна до трансфер на вратаря на „Сантяго Бернабеу“. 

„Ситуацията бе много трудна, но всичко можеше да завърши добре. По обед в понеделник ние бяхме готови, след което трябваше да чакаме 8 часа от Юнайтед да ни върнат документите. Забавянето бе твърде голямо. Не мисля, че те са го направили нарочно. Просто нямат опит, защото така бе с Коентрао и Андер Ерера“ заяви Перес в интерню за „Кадена СЕР“. 

„Когато подобно нещо се случва повече от веднъж, а и през лятото доста от желаните от тях сделки не се осъществяват, тогава говорим за липса на опит. Случилото се е наистина позор. Не мога да разбера и защо ако искаха да преговаряме, трябваше да чакат до 12 часа преди края на трансферния период“ добави босът на Реал. 

„В крайна сметка за нещо, което могат да направят за един час, им бяха необходими 8 часа. Ние, а и ФИФА имаме необходимите доказателства, но не искам да ги разгласяваме. Наистина не разбирам много неща, но Де Хеа е разочарован от случилото се. Не мога да кажа какво ще стане в бъдеще. Трябва да помислим“ каза още Перес, който очаква въпреки това, много силен сезон. 

„Разполагаме със страхотен отбор и то не само от 11 играчи, а от 18, които са феноменални, така че ще направим прекрасна кампания. Бенитес е най-добрият треньор за нас. Исках го още през 2009-а, а сега промяната бе наистина необходима. Работим и по други неща и искаме да се подобрим във всяко едно отношение“.