Атлетико не допусна загуба от Реал в дербито на Мадрид, въпреки че дълго време губеше в резултата. 

Настойчивостта на Дюшекчиите им помогна да стигнат до 1:1 и така да не позволят на съперника си да поведе в класирането. 

И двата отбора остават в челото на подреждането, като Реал има 15 точки, а Атлетико 13. Равеството обаче е трето за Кралския клуб в Лигата и тимът на Рафа Бенитес е с равни точки с Барселона. 

Освен  това Белите нямат победа над Атлетико вече в 5 поредни срещи от първенството. Те трябва да бъдат доволни и на точката, защото Кейлор Навас отрази дузпа, а в края имаше и още една важна намеса. 


Серхио Рамос бе титуляр за гостите, след като пропусна предишните двубои поради контузия. Гарет Бейл остана на пейката. За домакините Фернандо Торес водеше нападението. 

Началото беше двуостро преди Белите да поведат при първата си опасна атака. В 9-ата минута Карвахал проби отдясно и центрира отлично, а Карим Бензема отклони по прекрасен начин топката в мрежата. 

Малко след това Дюшекчиите бяха близо до изравняване, когато Кореа се измъкна зад защитата и стреля към далечния ъгъл, но прати топката покрай гредата. Като цяло обаче домакините се активизираха и в 21-ата минута спечелиха дузпа. 

Серхио Рамос бе виновникът, когато с лошо докосване подари топката на Фернандо Торес, а и след това го фаулира. Гризман изпълни, но Кейлор Навас с отлична намеса успя да избие и да предотврати попадението. 

Кристиано Роналдо беше добре пазен и нямаше кой знае какво ситуации, преди в 31-ата минута да успее да се измъкне, но стреля неточно. Хората на Бенитес действаха солидно в защита, но пък загубиха Даниел Карвахал, който напусна малко паузата с контузия в коляното. 

След почивката домакините продължиха да бъдат по-настъпателни, като Диего Симеоне направи и офанзивни промени. Добрите ситуации обаче не бяха чак толкова много и като цяло Реал се бранеше добре. 

Беше обаче ясно, че ако не се стигне до втори гол за гостите, те могат да имат проблеми. Матео Ковачич се появи на мястото на Бензема в опит на Бенитес да запази аванса, но и това не помогна. 

В 83-ата минута две резерви изработиха изравнителния гол на Атлетико. Джаксън Мартинес проби отляво и стигна до аутлинията, откъдето подаде пред вратата, а Гризман отклони към вратата. Опитът му обаче бе блокиран, но топката се оказа на пътя на Лусиано Вието и той реализира. 

В добавеното време Атлетико можеше да стигне и до победата, след като Джаксъс Мартинес се освободи и стреля много опасно, но Навас отново демонстрира класата си и изби, за да запази поне точката за своя отбор. 

Атлетико М – Реал М    1:1

0:1    Бензема 9
1:1    Вието    83

Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Хименес, Годин, Филипе Луис, Тиаго, Габи, Оливер Торес (46 Караско), Антоан Гризман, Кореа (58 Вието), Фернандо Торес (64 Джаксън Мартинес)
Реал Мадрид: Навас, Карвахал (42 Арбелоа), Варан, Рамос, Марсело, Касемиро, Кроос, Модрич, Иско (66 Бейл), Роналдо, Бензема (77 Ковачич)