Защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос напусна лагера на националния отбор и няма да вземе участие в предстоящите квалификации срещу Люксембург и Украйна. 

Футболистът продължава да има болки в рамото заради което пропусна последните няколко срещи на Кралския клуб и въпреки че игра в дербито с Атлетико, бе взето решение да отпадне от състава. 

„Прегледаха ме и стана ясно, че все още ме боли и трябва още време да се възстановявам. В крайна сметка подобна контузия отвема 4 седмици за лечение, а аз се върнах след 2 и половина. Травмите отнемат време. Това е“ заяви бранителят. 

Не негово място селекционерът Висенте дел Боске повика друг играч на Реал – Начо. По-рано от групата отпаднаха още Карвахал, Иниго Мартинес и Бруно Сориано, а на техните места бяха взети Марио Гаспар, Ечеита и Сан Хосе. 

Иначе Рамос естествено бе запитан и за грешката си от дербито, когато направи дузпа и бе критикуван от треньора Рафа Бенитес. „Бих искал той да ми каже това, когато се видим насаме. В крайна сметка не съм сбъркал нарочно. Разочарован съм, че не успяхме да победим, след като през първата част играхме много добре“ каза той, като не пропусна и да ухапе своя наставник на „Бернабеу“. 

„Няма проблем да говорим за моите грешки, но какво ще кажете за смените?“ обяви играчът, явно намеквайки за критиките към наставника за смяната на Карим Бензема.