Вратарят на Реал Мадрид Кейлор Навас е убеден, че добрите дни, които изживява в момента, са плод на усилията му и на стремежа никога да не се предава, въпреки трудностите, с които се сблъсква. 

След сезон, в който бе твърда резерва на „Бернабеу”, костариканецът зае титулярното място освободено от Икер Касияс и до момента се представя наистина прекрасно и то след като бе на път да премине в Манчестър Юнайтед по сделка за Давид де Хеа. 

„Не ми е било лесно на нито едно място, на което съм бил и трябваше да се справям с доста трудности, но както се казва, когато плуваш срещу течението, ставаш по-силен” заяви Навас по време на пресконференция преди контролата на националния си отбор срещу ЮАР. 

„Понякога преминаваш в отбор, където има по-опитни хора и където трябва да работиш усърдно, за да получиш възможност. Аз съм доволен, че трябваше да чакам само един сезон, защото за други този период е бил много по-дълъг. За радост получих шанс точно когато бях в отлично физическо и психическо състояние и успях да го използвам” добави той. 

„Благодаря на Бог, че се справям толкова добре. Работих усилено, за да стигна дотук и съм доволен, защото футболът е моята работа, но и страстта ми” каза още Навас, който бе обявен и за капитан на националния си отбор, който ще изведе с лентата в предстоящите сблъсъци с ЮАР и САЩ.