В отношенията между звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо и треньора Рафаел Бенитес има огромно напрежение, съобщава El Chiringuito de Jugones.

Причината за това са думите на Бенитес през лятото, че португалецът е сред най-добрите футболисти в света. Те сериозно са засегнали трикратния носител на Златната топка, защото той настоява да чува, че е №1. По-късно Бенитес се поправи и заяви, че Роналдо е на върха, но Кристиано не е забравил предното му изказване и въобще не говори с треньора си.

Това се доказва от факта, че голмайсторът е отказал да застане до Бенитес по време на заснемането на официалната снимка на отбора за новия сезон на 21 септември.

Още през лятото се заговори, че двамата са в обтегнати отношения, а причината за това е отменен гол на Роналдо по време на тренировка. После Бенитес категорично отрече информацията да е вярна и отново заяви, че португалецът е №1 в света.

От началото на сезона в Примера дивисион Роналдо има пет гола – всички вкара в мача срещу Еспаньол, но в останалите срещи още не се е разписвал, което сериозно разтревожи феновете на мадридчани.

Преди няколко седмици пък бившият нападател на Реал и настоящ на Наполи – Гонsало Игуаин, заяви, че Кристиано се сърди на всеки, който не му повтаря, че е най-добрият. По-късно аржентинецът отрече да е казвал подобно нещо.