Реал Мадрид получи удар в неприятен момент, след като се оказа, че нападателят Карим Бензема ще бъде извън терените около 3 седмици. 

Снощи французинът получи контузия в задната част на лявото бедро при победата на Франция над Армения и след направените тестове стана ясно, че мускулната травма е от първа степе, но все пак ще пропусне няколко мача. 

Бензема вече бе освободен от лагера на Франция, като ще се завърне в Мадрид, където утре ще мине нови тестове. Има надежда, че той може и да се възстанови по-бързо, но поне засега изглежда сигурно, че ще пропусне срещи с Леванте и Селта от Примера и между тях сблъсъка с ПСЖ от Шампионската лига. 

Ако всичко е наред трябва да се върне за сблъсъка с Лас Палмас на 31 октомври. Липсата му обаче е неприятна за отбора, тъй като досега Бензема имаше 6 гола в първите 7 срещи от кампанията. 

Това е и поредната контузия, която играч на тима полумава по време на двубой на националните си отбори. През септември пострадаха Данило и Хамес Родригес и оттогава двамата не са играли.