Кристиано Роналдо продължава да чупи рекордите в Реал Мадрид. Португалецът се разписа за победата с 3:0 у дома над Леванте и вече има 324 гола за “кралете”. С това той стана топреализатор във вечната ранглиста на клуба, задминавайки Раул Гонсалес (323). 

Португалецът вкара с мощен шут от границата на наказателното поле за 2:0, след като малко преди това беше асистирал за първото попадение в срещата на Марсело. След почивката Хесе Родригес направи 3:0. Така Реал е начело в класирането с 18 точки, с две повече от Виляреал, който утре посреща у дома Селта Виго. 

Мачът започна под знака на Кристиано Роналдо, след като португалската звезда показа “Златната обувка”, която спечели във вторник за голмайстор №1 в Европа и бе аплодиран от феновете на “Бернабеу”. Те пък бяха опънали и плакати за бившия си любимец Раул, който заяви през седмицата, че спира с професионалния футбол. 

Гостите от Леванте обаче опитаха да помрачат празника и още в 4-та минута Кейлор Навас трябваше да показва страхотните си качества след удар на Роджър. Костариканският вратар спаси още поне 3-4 много опасни удари към вратата си. 

В 16-та минута Роналдо поиска дузпа за нарушение срещу него в наказателното поле. Главният рефер обаче не видя нищо непозволено в играта на защитника Симао. В 22-та минута Гарет Бейл направи страхотен пропуск, след като беше намерен след центриране на Кроос от ъглов удар. Уелсецът беше оставен сам на далечната греда, но стреля над гредата. 

Все пак Реал започна да вкарва в 27-та минута. Марсело и Кристиано Роналдо матираха защитата на гостите с двойно подаване и бразилецът с лекота вкара за 1:0. Само три минути по-късно “кралете” организираха бърза контраатака, а Роналдо беше оставен сам на дъгата на наказателното поле. Португалецът не се поколеба и с кинжален удар направи 2:0. Голът бе шести за Роналдо в Примера дивисион този сезон и стана най-резултатният играч в първенството. 

След почивката Реал успокои играта и не допусна някакви изненади. Треньорът на домакините Рафаел Бенитес реши да запази силите на Гарет Бейл, който получи лека травма от мачовете на Уелс и го замени на почивката с Франко Васкес. 

Иначе удар на Тони Кроос в 56-та минута бе спасен от Рубен, а нападателите на Реал пропуснаха още няколко изгодни положения за трети гол. Резервата Набил Гилас пък също попадна в капана на Кейлор Навас и в 64-та минута и той не успя да пробие играещия много силно вратар на Реал. 

Всичко свърши в 81-та минута, когато резервата Хесе Родригес се възползва от хубаво подаване на Васкес и с лекота направи 3:0. 

Реал Мадрид - Леванте 3:0

1:0 Марсело 27'

2:0 Роналдо 30’

3:0 Хесе 81'

Реал Мадрид: Навас, Данило, Варан, Начо, Марсело, Кроос, Касемиро, Ковачич (77 - Йоренте), Бейл (46 - Васкес), Иско (69 - Хесе), Роналдо

Леванте: Рубен, Симао, Федал, Хуанфран, Моралес, Каседесус, Хосе Мари (62 - Лерма), Камараса, Тоно Гарсия, Дейверсон (75 - Рубен), Роджър (53 - Гилас)