Треньорът на Реал Мадрид Рафа Бенитес обяви, че отборът му иска реванш за поражението с 0:4 от Барселона, което предизвика криза в Кралския клуб. 

Сега столичани гостуват на Шахтьор в Шампионската лига, като при победа ще си осигури първото място в групата. Основната цел обаче остава с играта да се разсеят съмненията относно формата на тима. 

„Очевидно е, че имаме много добър отбор. Дълго време нямахме загуба и статистиката ни бе отлична. Наистина загубихме последните си два мача, последният от които бе много важен. Наранени сме и искаме реванш. Трябва да спечелим възможно по-скоро“ заяви той. 

„Разочарованието след мача с Барселона бе силно, но имаме възможност да гледаме напред, да спечелим мача, а с това и групата. Нормално е феновете да бъдат недоволни и точно затова искаме реванш и работим наистина усилено, за да го постигнем“ добави Бенитес. 

„Благодарен съм за подкрепата на президента. С него си говорим много и анализираме грешките, които допускаме. Целта е максимално бързо да се върнем към това, което правихме преди тези две поражения“ изтъкна наставникът. 

Запитан за отношенията му с Кристиано Роналдо след информациите за конфликт между двамата, той бе доста лаконичен: „Той е страхотен играч и е много важен за нас. Нямам проблеми с него“. 

Бенитес обяви, че ще направи някои ротации в състава, без обаче да разкрива повече подробности. „Не съм загубил вярата си в отбора и съм фокусиран върху това, което мога да променя“ категоричен бе той.