Шахтьор Донецк – Реал Мадрид, среща от 5-тия кръг на Група А на Шампионската лига, стадион „Арена Лвов“, Лвов, 21:45 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Навас, Касия, Янес

Защитници: Варан, Пепе, Начо, Карвахал, Данило

Полузащитници: Кроос, Хамес, Бейл, Касемиро, Ковачич, Модрич, Черишев, Иско

Нападатели: Роналдо, Бензема, Васкес, Хесе

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид ще опита да забрави за кошмарната загуба от Барселона (0:4) в „Ел Класико“ през уикенда, а най-добрият начин за това е с победа в Шампионската лига.“Кралете“ вече се класираха за осминафиналите в турнира, но със сигурност ще поискат прошка от феновете си с евентуален успех в гостуването на Шахтьор Донецк.

Украинците, за разлика от Реал, бият наред във вътрешното си първенство, но в Група А на Шампионската лига в момента са на трето място. Шахтьор спечели последните си пет мача с обща голова разлика 22:3, включително с 4:0 над Малмьо и 7:1 над Зоря. Тимът вкарва средно по 2.93 гола на мач и допуска 0.71. Реал Мадрид обаче е далеч по-висока летва.

Шахтьор разполага със стабилен състав, но сред всички в момента най-много блести бразилецът Алекс Тешейра, който вече е свързван с трансфер в Реал Мадрид и Челси. Бързакът наниза 21 гола в последните 22 мача, а статистиката му в първенството е още по-впечатляваща – 19 гола в 13 срещи.

Украинците ще бъдат без Дание Сърна и Олександър Кучер, а под въпрос е полузащитникът Максим Малишев.

Неяснотата пред треньора на Реал Мадрид Рафаел Бенитес е на кои играчи да заложи в халфовата си линия. Испанците се класираха за осминафиналите, но с победа довечера ще си осигурят първото място в групата. Възможно е като титуляри довечера да започнат Матео Ковачич и Лукас Васкес. Интересно е да се види дали Бенитес ще заложи на Касемиро, или ще разчита на по-офанзивни играчи в средата на терена.

Резултат: 1:2