Халфът на Лион Матьо Валбуена изрази сериозното си разочарование от действията на Карим Бензема, който се оказа посредник при случая с изнудването на своя съотборник от националния отбор. 

Както е известно футболистът на Реал бе арестуван и разпитан, след като се оказа, че е близък с един от хората, организирали шантажа срещу Валбуена с видео от сексуален характер. Засечени са негови телефонни разговори, които вероятно ще му донесат и присъда. 

„Не бих направил това и на най-големи си враг. Неговите думи показват всякаква липса на уважение. Аз имам респект към всички, но тук явно ме мислят за глупак. Не мога да защитя нещо, което е ясно няма как да бъде защитено” заяви Валбуена пред „Льо Монд”. 

„Нещата ми бяха представени така, че аз трябва да се срещна с някакъв човек, на когото очевидно да платя, за да унищожи видеото. Карим знае добре, че ако се срещам с някого, то не е, за да си говоря с него. Бензема ме увери, че става дума за сериозни престъпници и че заради видеото мога да имам проблеми със семейството си” добави той. 

Двамата са разговаряли на 5 октомври по изискване на играча на Реал, като Валбуена е бил предупреден, че може да получи обаждане от свой съотборник по въпроса, тъй като са засечени телефонни разговори от полицията. 

„Разочарован съм, защото се оказа, че отношенията ми с Карим изобщо не са били искрени. Изнудвачите опитали да се свържат с мен и чрез Самир Насри, с когото винаги съм бил в трудни отношения.