Кристиано Роналдо има повече голове през 2015 година от най-големия си конкурент Лионел Меси, както и от съотборниците на аржентинеца в Барса Неймар и Луис Суарес. 

Както е известно, Кристиано, Лео и Неймар влязоха в тройката за Златната топка, обявена от ФИФА, а уругваецът отпадна. Победителят ще бъде обявен на 11 януари. Кристиано за осми път е в Топ 3, а Лео - за девети.

Роналдо се разписа 45 пъти от 47 мача за Реал през годината във всички турнири. Аржентинецът е с 44 гола от 48 двубоя за Барса и въпреки отсъствието поради контузия игра повече от Роналдо. Бразилецът е на кота 41 попадения от 51 срещи. Канибала има 40 гола от 53 мача.

Ако се добавят националните отбори, Роналдо и Меси делят върха с по 48 попадения, Неймар е с 45, а Суарес остава с 40, защото не играе за Уругвай поради наказание. Трикратният носител на Златната топка обаче пак бие 4-кратния по коефициент, защото е постинал актива в по-малко двубои - 50 срещу 56.

Само за втората част на миналия сезон Меси е диктатор с 38 гола, като се броят и националните отбори. Следват Роналдо с 32, Неймар с 27 и Суарес - 22, пресметна "Труд". А за новия сезон водят бразилецът и уругваецът с по 18 гола, португалецът е с 16, а аржентинецът - с 10.

Барса обаче спечели три купи и води в Примера дивисион, а Реал няма трофей и загуби две „класики“ през 2015 година.