Реал Мадрид прегази Райо Валекано с 10:2 и повиши самочувствието си, макар че гостите играха 60 минути с двама души по-малко, така че случилото се не прави чест на домакините. Белите обаче не показаха милост и ако можеха щяха да вкарат и още 10 гола. 

Гарет Бейл се отчете с 4 гола, а Карим Бензема добави още 3 за победата, която дойде, след като в началото домакините губеха в резултата, след което обаче дойде намесата на съдията. 

Така столичани подобриха актива си до 33 точки, а оправиха и головата си разлика, като остават на трето място. Гостите пък са в опасната зона с 14 точки. 


Рафа Бенитес направи една промяна в състава от последния мач, като върна Тони Кроос на мястото на Касемиро, а началото бе отлично за домакините, които поведоха рано.  

Данило се включи в атака, получи отлична топка от Гарет Бейл и откри резултата. Ситуацията обаче скоро се промени коренно. Първо в 9-ата минута гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Рамос, но реферът замълча. 

Почти веднага обаче те изравниха и без помощта на съдията. Амая се извиси след корнер и реализира. Докато домакините се чудеха какво става, те вече изоставаха в резултата. Този път Хосабед се оказа най-съобразителен и наказа отбраната на домакините, отново с глава, което накара феновете да освиркват играчите и да поискат Флорентино Перес да си тръгне. 

Обратът явно повиши сериозно адреналина на Райо, защото в 14-ата минута гостите останаха с човек по-малко. Защитникът Тито, който асистира за второто попадение на своите, влезе с бутоните срещу Кроос и леко намери и глезена на германеца. Предвид лошото падане на халфа, реферът вдигна директен червен картон на бранителя. 

Това естествено веднага промени ситуацията на терена и вдъхна увереност на домакините, които натиснаха и в 25-ата минута изравниха. Данило достави отлична топка в наказателното поле, където Бейл бе оставен непокрит и засече за 2:2

В 30-ата минута дойде и другият момент, който облагодетелства сериозно Реал. При една ситуация в наказателното поле на гостите и центриране, се получи сбутване между играчите, като съдията прецени, че Раул Баена е съборил Серхио Рамос, като не само че отсъди дузпа, но и му показа втори жълт картон, оставяйки гостите с 9 души. 

Кристиано Роналдо очаквано не сгреши от бялата точка за 3:2, като до края основният въпрос бе каква ще бъде финалната разлика. Бензема пропусна добра ситуация, преди в 41-ата минута Бейл да напредне и да реализира с мощен шут. 

След паузата головете продължиха. В 48-ата минута Бензема вкара след асистенция на Хамес, а след това последва и второто попадение на Роналдо. Бейл оформи хеттрика си в 61-ата минута, след като Хамес свърши основната работа и му подаде пред вратата. 

Уелсецът добави и 4-и гол след удар в далечния ъгъл, а Бензема оформи крайния резултат след два гола в минутите до края, като асистенциите бяха на хърватите Модрич и Ковачич.   

Реал Мадрид – Райо Валекано    10:2

1:0    Данило 3
1:1    Амая 10
1:2    Хосабед 12
2:2    Бейл 25
3:2    Роналдо 30 дузпа
4:2    Бейл 41
5:2    Бензема 48
6:2    Роналдо 53
7:2    Бейл 61
8:2    Бейл 70
9:2    Бензема 79
10:2    Бензема 90

Реал Мадрид: Навас, Данило, Пепе, Рамос, Марсело (62 Лукас Васкес), Модрич, Кроос, Хамес (65 Ковачич), Бейл (74 Арбелоа), Бензема, Роналдо
Райо Валекано: Йоел, Тито, Зе Кастро (82 Монтиел), Амая, Начо, Баена, Трасорас, Ернандес (21 Руис), Хосабед, Бангура (64 Тиаго), Гера