Валенсия препъна Реал Мадрид, след като извъртя 2:2 с "кралете" в един луд мач на "Местая".

Гостите повеждаха два пъти в резултата чрез Карим Бензема (16) и Гарет Бейл (82), но "прилепите" стигнаха до равенството с голове на Даниел Парехо (45 - дузпа) и Пако Алкасер (83).

Трябва да се отбележи, че Реал игра в намален състав след 69-ата минута, когато червен картон получи Матео Ковачич.

Така Реал Мадрид не успя да започне победно 2016-а година и вече изостава на четири точки от Атлетико Мадрид и на две от Барса, а каталунците имат и мач по-малко.

Валенсия пък твърдо е в средата на класирането, като този сезон успя да спъне Барса и Реал в битката за титлата.


Реал започна атакуващо мача и можеше да вкара още в третата минута, но Данило не успя да намери мрежата. В петата минута отново Данило се озова на чиста позиция, но записа нов пропуск.

Отговорът на домакините бе шанс пред Андре Гомес, който стреля с глава, но топката мина до гредата на гостите. Последва ново положение пред "прилепите", като този път неточен бе Даниел Парехо.

Страхотно начало на мача, като и двата отбора залагаха на атаката. Така се стигна до 16-ата минута, когато Роналдо намери Карим Бензема и той опъна мрежата на домакините за 0:1.

Малко по-късно Роналдо се озова на чиста позиция в наказателното поле на домакините, но се засуети и изпусна страхотен шанс.

След половин час игра с пропуск за Валенсия се отчете Жоао Кансело, а секунди по-късно Тони Кроос пропусна за Реал. Към края на полувремето Валенсия засили атаките си и това даде резултат.

В 41-ата минута удар на Пако Алкасер бе спасен, а секунди преди почивката се стигна до дузпа за домакините. Зад топката застана Даниел Парехо и домакините изравняват за 1:1.

Второто полувреме започна с натиск на Реал, но удар на Гарет Бейл в 48-ата минута мина до гредата. Последва и пропуск на Марсело. Гостите продължиха да натискат, но и Данило не успя да намери мрежата на "прилепите".

След час игра Андре Гомес навърза защитата на Реал, след което шутира в аут. Отговорът на гостите бе опасен шут на Роналдо.

Така се стигна до 69-ата минута, когато "кралете" останаха в намален състав, след като червен картон получи Матео Ковачич.

Последваха спокойни моменти, като играта се водеше основно в средата на терена, за да дойдат лудите последни минути на "Местая".

В 82-ата минута Тони Кроос асистира на Гарет Бейл и той с глава вкара за 1:2. Минута по-късно обаче Родриго Морено намери Пако Алкасер и той изравни за 2:2.

До края на мача Реал натисна, но с пропуски последователно се отчетоха Марсело, Роналдо и Гарет Бейл. Така не се стигна до нов гол и заслужено двата отбора стигнаха до равенството.

Валенсия - Реал Мадрид 2:2

Голмайстори:

0:1 Карим Бензема (16)
1:1 Даниел Парехо (45 - дузпа)
1:2 Гарет Бейл (82)
2:2 Пако Алкасер (83)

Валенсия: Хауме Доменек, Бараган, Аймен Абденур, Андерлан Сантош, Лукас Орбан, Андре Гомес, Даниел Парехо, Данило, Жоао Кансело, Пако Алкасер, Родриго Де Пол

Реал Мадрид: Кейлор Навас, Данило, Пепе, Серхио Рамос, Марсело, Лука Модрич, Тони Кроос, Матео Ковачич, Гарет Бейл, Карим Бензема, Кристано Роналдо