Зинедин Зидан стартира с впечатляващо 5:0 срещу Депортиво в двубой от 19-ия кръг на Примера дивисион. 

Феновете на „Сантяго Бернабеу“ останаха възхитени от представянето на своите и въпреки че гостите също имаха доста добри положения, се размечтаха за титли и трофеи. 

Гарет Бейл, за когото имаше слухове, че не е доволен от уволнението на Бенитес, наниза хеттрик, а Карим Бензема добави два гола, който подобри актива на столичани до 40 точки и ги остави в челото на класирането, на 2 от Барселона, макар и с мач повече. 


В състава на Реал очаквано титуляр бе Иско в средата на терена. Карвахал пък бе предпочетен на десния фланг на защитата вместо Данило. За гостите нямаше промяна в сравнение с предишния мач. 

Домакините се хвърлиха агресивно в мача, показвайки желание и настроение за игра. В 5-ата минута една дълга топка почти бе достигната от Роналдо, но той не успя да направи решителното докосване и да вкара. 

Гостите отговориха с удар на Фаджр, който бе спасен от Навас, а в 11-ата минута бяха още по-близо до гол. Хубава атака завърши с извеждащо подаване към Лукас Перес, но Навас отново демонстрира страхотните си качества и успя да се предотврати този шанс. 

И това се оказа важно, защото в 15-ата минута домакините вкараха. Гостите не успяха да се оставят Бензема в засада и французинът завърши технично с пета, за да вкара първото попадение за Реал в ерата на Зинедин Зидан. Асистенцията бе на Серхио Рамос. 

Попадението увеличи още повече увереността на столичани, но в 21-ата минута отново Депортиво бе близо до попадение. Картабиа центрира опасно, но Лукас Перес не успя да се възползва. 

И както стана и по-рано в мача, скоро след това Реал удвои аванса си. Добре развита атака завърши с отлично центриране на Карвахал и Гарет Бейл вкара с удар с глава. 

Последва опасен шут на Роналдо, който мина много близо до целта. След това Марсело взе грешно решение да потърси Роналдо вместо свобосдния Бейл и опасността бе ликвидирана. В 40-ата минута поредната хубава комбинация завърши с отлично подаване на Бейл към Роналдо, чийто удар с глава срещна гредата. 

Скоро след паузата Реал вкара и трети гол, след като Роналдо проби и върна топката, а Бейл засече отлично в близкия ъгъл. В 63-ата минута уелсецът оформи хеттрика си, хвърляйки феновете в екстаз. Тогава той се възползва от центриране на Кроос от корнер и вкара с глава. 

Малко след това уелсецът се отчете с отлична проява в защита, предотвратявайки може би сигурен гол, след като Луис Алберто остана на добра позиция. Минути след това и Кейлор Навас направи страхотно спасяване, за да запази вратата си суха. 

Роналдо нямаше късмет да реализира, когато стреля неточно при поредната атака, а Бензема оформи крайния резултат в края, когато при една ситуация Роналдо не успя да овладее, но французинът бе на точното място и завърши страхотната победа в дебюта на Зинедин Зидан. 

Реал Мадрид – Депортиво    5:0

1:0    Бензема 15
2:0    Бейл 22
3:0    Бейл 49
4:0    Бейл 63
5:0    Бензема 91

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Пепе, Рамос (46 Варан), Марсело, Кроос, Модрич, Иско (66 Хамес), Бейл (74 Хесе), Роналдо, Бензема
Депортиво: Лукс, Хуанфран, Арибас, Сидней, Наваро (66 Корея), Картабиа (46 Хонас), Москера, Берхантиньос, Фаджр (66 Ориол Риера), Лукас Перес, Луис Алберто