"Реал" (Мадрид) е на крачка от подписването на зашеметяващ договор за екипировка с немския гигант "Адидас". Мечтата на Флорентино Перес клубът да се издържа от фланелки може и да стане реалност, тъй като тениските на "Реал" ще станат най-скъпите в света.

За да има привилегията да сложи логото си на белите екипи, "Адидас" е готов да плаща по 140 милиона евро на сезон, съобщава вестник "Марка".

Срокът на контракта ще бъде 10 години, което означава, че до 2026 г. в касата на Кралския клуб ще влязат 1,4 милиарда евро само от компанията за екипировка.

Новата сделка е значително по-добра за мадридчани от досегашната, според която те получаваха "скромните" 39 млн. евро на сезон от "Адидас".

Тя ще изведе "Реал" и на първото място за най-скъпите договори за спортна екипировка. Сега рекордът се държи от "Манчестър Юнайтед", който през 2014 г. замени "Найк" с "Адидас" срещу 98 млн. евро на сезон за срок от 11 години.

На трета позиция в тази своеобразна класация е "Байерн". Баварците са тясно свързани с "Адидас" и естествено, са обличани от концерна, но не безплатно, разбира се.

Настоящият договор бе подписан през 2015 г. и е за срок от 15 години. В момента клубът получава по 80 млн. евро на сезон, но след 2020 г. сумата ще нарасне до 90 млн.