Лука Модрич спаси Реал Мадрид от голям срам в гостуването на Гранада. Хърватинът се разписа в 85-та минута с мощен шут, за да донесе победата на Кралете с 2:1. 

Двубоят въобще не мина според очакванията, въпреки че Реал поведе с гол на Карим Бензема. Домакините обаче изравниха, отмениха им две попадения заради засади, а освен това главният съдия не отрази претенциите им за дузпа. 

В крайна сметка Реал Мадрид постигна целта си и е само на точка от втория в класирането Атлетико Мадрид. “Белите” имат 50, а лидер е Барселона с 54 и мач по-малко. 

Реал започна срещата според очаквания и в началните минути хората на Зинедин Зидан имаха няколко прекрасни възможности за гол. Първи с пропуск се отчете Карим Бензема в 7-та минута, когато не успя да засече добре подаване на Дани Карваха. 

В 11-та гол на Пенаранда от домакините беше отменен заради засада, а веднага след това Кристиано Роналдо профука две повече от изгодни ситуации. Натискът на Реал продължаваше, но Гранада така и не пускаше гол. Оцеля и в 25-та минута, когато Роналдо отново не успя да реализира. 

Така се стигна до 30-та минута, когато Дани Карвахал пусна поредната прекрасна топка към Карим Бензема, който от чиста позиция вече нямаше как да сбърка - 1:0 за Реал. До края на първото полувреме Пенаранда отново излезе на добра позиция, но пак не успя да се разпише. 

Второто полувреме започна с пропуск на Барал, след което Реал започна да натиска. Модрич и Бензема обаче пропуснаха да решат мача. В 58-та минута Юсеф Ел-Араби замени Барал и това се оказа повече от полезен ход за домакините. 

Само две минути по-късно Ел-Араби изравни резултата, след като беше изведен от Рочина и с удар под плонжа на Кейлор Навас направи 1:1. Това беше гол №34 за Ел-Араби, с което се изравни с Енрике Порта като най-резултатният футболист в историята на Гранада в Примера дивисион.

Малко след това - в 71-та минута беше отменен втори гол на Гранада и втори на Ел-Араби, който беше изведен от Ломбан, но беше в засада. Миг по-късно домакините искаха и дузпа за нарушение на Навас срещу Сусес, но главният рефер не реагира. 

Развръзката дойде в 85-та минута, когато не се виждаше как Реал ще стигне до гол. Домакините се бяха добре групирали в защита, а атаките на гостите не носеха особена опасност. Лука Модрич обаче реши всичко с феноменален гол след зверски шут от близо 25 метра. Хърватинът заби неспасяемо топката под гредата и донесе ценните три точки на тима си. Това беше първият гол на Модрич в Ла Лига от септември 2014 година. 

Гранада - Реал Мадрид 1:2

0:1 Карим Бензема 30'

1:1 Юсуф Ел-Араби 60’

1:2 Лука Модрич 85'

Гранада: Андрес, Ломба, Коста, Лопес, Фулкер, Рико (77 - Кърхин), Перес, Сусес, Рочина, Панаранда (81 - Абулайе), Барал (58 - Ел-Араби) 

Реал Мадрид: Навас, Карвахал (86 - Начо), Варан, Рамос, Марсело, Модрич, Кроос, Иско (78 - Ковачич), Хамес, Роналдо, Бензема