През този сезон Кристиано Роналдо определено не е чак толкова важна фигура за Реал Мадрид и статистиката показва това. 

След като не успя да се разпише срещу Гранада в неделя се оказа, че за първи път, откакто носи екипа на отбора, португалецът е вкарал в по-малко от половината мачове на тима за сезона. 

Да, той има 30 гола в 29 срещи, но попаденията му всъщност са дошли в 14 от двубоите, което прави приносът на Карим Бензема много по-значим, тъй като французинът бележи изключително редовно. 

Дори в най-лошия си сезон в това отношение – 2010-11, Роналдо бе вкарал в 51,8% от срещите на състава, докато сега процентът пада до 48,2%. Във всяка от предишните кампании лидерът на тима държеше над 60% в това отношение, като рекордът му бе от 2013-14, като се разписа в цели 72% от мачовете. 

Разбира се до края на сезона има време това да се промени, но е факт, че дотук повечето голове на Кристиано идват срещу по-слаби съперници. Той вкара 8 попадения в двете срещи с Еспаньол, 4 пъти реализира срещу Малмьо, а по 3 пъти срещу Шахтьор и Еспаньол. В 5 други мача пък отбеляза по две попадения. 

Освен това головете му всъщност вече не са решаващи, защото и без неговите голове статистиката показва, че точките на отбора в шампионата са щели да бъдат същите.