Реал Мадрид постигна поредна победа в Ла Лига, след като се наложи с класическото 3:0 над Виляреал на своя "Сантяго Бернабеу".

Toва стана в среща от 34-ия кръг на испанския шампионат, а с победата си "белия балет" демонстрира още веднъж, че "жълтата подводница" е лесен противник на отбора в домакинствата, в Мадрид. До момента Реал няма загуба от този противник в исторически план, в мачовете от Ла Лига, които са се играли на "Бернабеу".

Първото попадение реализира Карим Бензема, който вкара попадение в 41-ата минута. Французинът асистира на Васкес за втория гол, който падна в 69-ата минута. Седем минути след това и Модрич се разписа за класическия резултат.

След спечелените три точки мадридчани са 3-и в класирането с актив от 78 точки, като отборът е само на точка от Барса и Атлетико, които са с еднакъв брой пунктове и заемат съответно първото и второто място в класирането.

Големият отсъстващ за домакините бе Гарет Бейл, но въпреки това успехът бе осми пореден за "кралете".


Срещата започна с опити на гостите да създадат нещо интересно, но пък това така и не се случи, и Реал пое контрола над срещата.

В 8-ата минута Бензема отправи удар от 15-16 метра, който обаче не бе толкова прецизен и в крайна сметка не застраши вратата на противника.

В 21-ата минута Роналдо получи добър шанс да отправи удар от фаул на около 21-22 метра, но за негово съжаление топката срещна стената.

Последва корнер за домакините, а след неговото изпълнение Варан игра с глава, но прати топката встрани вратата.

Няколко минути след това Бензема успя да отправи удар след хубаво центриране на Данило, но за съжаление на французина топката профуча покрай страничната греда.

Усилията на "белия балет" се пак дадоха резултат, след като Бензема откри в 41-ата минута.

Роналдо направи страхотен рейд и опита нещо между удар и ниско центриране в наказателното поле, а Асенхо успя да избие нескопосано топката, но го направи право в главата на французина, който засече кълбото във вратата на "жълтата подводница".

Пет минути след подновяването на играта Роналдо имаше шанс да удвои, след като засече хубаво центриране на Кроос, но ударът на португалеца премина покрай вратата.

В 58-ата минута Бонера попречи на Кристияно да удвои аванса на Реал, след като в последния момент се намеси решително и демонстрира какво значи отлична игра в защита.

В 69-ата минута интригата в мача бе тотално убита, след като Лукас Васкес се разписа. Той бе изведен добре от Бензема и проби до наказателното поле, а след това с прекрасен удар в далечния ъгъл матира Асенхо.

Само седем минути след това Модрич направи резултата класически. Данило центрира прекрасно в наказателното поле и хърватинът с удар от воле около точката на дузпата успя да се разпише.

До края така и не се стигна до повече попадения.

РЕАЛ МАДРИД - ВИЛЯРЕАЛ 3:0
1:0 Бензема 41
2:0 Васкес 69
3:0 Модрич 76

РЕАЛ МАДРИД: Навас, Рамос, Марсело, Данило, Варан, Модрич (79 - Хамес), Кроос (73 - Иско), Касемиро, Роналдо, Бензема, Васкес (84 - Хесе)

ВИЛЯРЕАЛ: Асенхо, Бонера, Рукавина, Гаспар, Баили, Бруно, Дос Сантос (62 - Саму), Суарес, Тригерос (73 - Ернандес), Адриан (64 - Баптистао), Бакамбу