Гарет Бейл отново се превърна в герой за Реал Мадрид, като донесе победата над Реал Сосиедад с 1:0 като гост в двубой от 36-ия кръг на Примера дивисион. 

Преди седмица той бе в основата на обрата срещу Райо Валекано, а сега отборът му отново имаше трудности, но успя да постигне успех и с 84 точки да продължи да притиска Барселона и Атлетико Мадрид. Домакините остават в средата на подреждането с 42 точки. 


В състава на Реал Мадрид имаше очаквани промени, като нападението бе съставено от Лукас Васкес, Борха Майорал и Гарейт Бейл. В защита Пепе, Карвахал и Марсело останаха на пейката за сметка на Варан, Данило и Начо. 

Началото бе динамично и темпото бе високо. Бейл не притесни стража на домакините с един удар, а малко след това, в 9-ата минута, Рули трябваше да се намесва и го направи отлично, отклонявайки изстрел на Хамес в корнер. 

Мадридчани бяха по-активни и в 15-ата минута Бейл стреля опасно с глава, но малко покрай целта. Уелсецът беше и най-опасният играч на столичани и пак той  получи възможност в средата на първата част, но отново ударът му с глава бе неточен. 

Домакините действаха предпазливо изчаквайки удобна възможност да контраатакуват, но не получаваха много шансове за това. Все пак в  един момент Сурутуса се измъкна, но бе бързо настигнат от Рамос и Варан и съответно затворен. 

Гонсалес спря удар на включилия се Данило, а до почивката Реал Мадрид не стигна до кой знае какви положения. В края Салдуа опита късмета си отдалеч, но стреля неточно и така паузата дойде при 0:0. 

След нея ситуацията на терена не се промени особено, като Реал Мадрид беше по-активният тим. Голът обаче така и не идваше. В 58-ата минута Бейл пропусна отлично положение. Хамес го намери в наказателното поле, но уелсецът не успя да преодолее Рули, който отрази. 

Пак вратарят на домакините имаше ключова проява, като успя да пресече подаване към Бейл, който беше абсолютно свободен пред вратата. В крайна сметка обаче в 80-ата минута Мадрид вкара скъпоценния гол. 

Лукас Васкес проби отдясно, като успя да стигне до аутлинията, след което центрира отлично, за да намери Бейл, който със силен удар с глава преодоля Рули и отново се превърна в герой за своя тим. 

До края домакините не стигнаха до сериозна опасност пред вратата на Навас и въпреки че Реал Мадрид се поизмъчи, успя да стигне до 10-ата си поредна победа в първенството от началото на сезона. 

Реал Сосиедад – Реал Мадрид    0:1

0:1    Бейл 80

Реал Сосиедад: Рули, Салдуа, Елустондо, Гонсалес, Юри (85 Ектор), Чаби Прието, Ияраменди, Бергара (68 Диего Рейес), Брума, Оярсабал, Сурутуса
Реал Мадрид: Навас, Данило, Варан, Рамос, Начо, Каземиро, Модрич (86 Ковачич), Хамес (72 Иско), Лукас Васкес, Борха Майорал (65 Хесе), Бейл