Гарет Бейл не губи надежда за титлата, след като осигури нова трудна победа на Реал Мадрид, този път с 1:0 над Реал Сосиедад в Сан Себастиан. 

Уелсецът вкара десетина минути преди края и така отборът му остана на точка от лидерите Барселона и Атлетико, но до края има само два кръга. 

„Знаем, че за да имаме шанс да сме шампиони трябва да спечелим всичките си мачове. Можем да вземем титлата и ще се борим до последно. Разполагаме с много добър отбор и дори и без важни играчи като Роналдо и Бензема успяхме да постигнем този добър резултат. Просто работихме много“ обясни футболистът. 

„Сега ни очаква труден мач срещу Манчестър Сити, в който трябва да вложим цялата си енергия, защото феновете ни очакват да стигнем до финала“ изтъкна Бейл, който реализира 9-ия си гол от началото на сезона с глава. 

Общо нападателят има 19 попадения през кампанията, като 47% от тях са дошли именно по този начин, което го прави много опасен във въздуха. Играчът вече е 6-и при реализаторите, като с още 3 попадения ще изравни най-доброто си постижение с екипа на Реал за един сезон във всички турнири.