Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан обяви, че евентуално отпадане утре срещу Манчестър Сити и некласиране за финала на Шампионската лига, ще бъде провал. 

Кралския клуб приема Гражданите след 0:0 в първия мач миналата седмица и ще се стреми към втория си финал за последните 3 сезона в надпреварата. 

„Да, ако не успеем да стигнем финала ще бъде провал. Желанието ни е да се класираме, но знаем, че ще бъде трудно и трябва да сме изключително солидни, за да успеем“ заяви французинът на днешната пресконференция. 

„Кристиано е готов на 100%, което е хубаво за нас. За съжаление обаче при Карим и Каземиро не искаме да рискуваме и те няма да играят. Разполагаме с достатъчно добър състав да ги заместим и отборът утре ще бъде максимално солиден“ добави той. 

„Смятам, че утре ще бъде по-трудно от първата среща, защото това е мачът, който ще реши всичко. Искаме да играем своя футбол, но и уважаваме съперника. Знаем, че ни очакват напрегнати 90 минути или дори повече. Най-важното е да сме достатъчно добре подготвени. Необходимо е да сме енергични и да играем както през второто полувреме в Манчестър, но сега и да отбележим“ изтъкна Зидан. 

„Агуеро и Де Бройне са много опасни, но не става дума само за тях. Ние трябва да се защитаваме добре и да опитваме да си върнем бързо топката, когато не я владеем. В крайна сметка това е полуфинал и ние трябва да сме на нивото, което един такъв мач изисква“. 

Запитан за титлата на Лестър, Зидан каза: „Във футбола няма чудеса. Те направиха феноменален сезон по ръководството на Раниери и се радвам за него. Заслужават успеха и ги поздравявам“.