Финалистът в Шампионска лига Реал Мадрид възнамерява да задейства откупната клауза на Алваро Мората от Ювентус, след което да го продаде на Челси, разбра Gaol.com.

През лятото на "Стамфорд Бридж" със сигурност ще търсят нов нападател, тъй като Радамел Фалкао тотално разочарова, Лоик Реми така и не се наложи в състава и отборът разполага единствено с Диего Коста, който често е наказван заради различни провинение.

Реал продаде Мората на Ювентуз през 2014 г., но сега може да си го върне за 30 млн. евро, въпреки че той подписа нов договор през декември. На "Бернабеу" не могат да гарантират титулярно място на испанския национал заради наличието на Карим Бензема, а бъдещият мениджър на Челси Антонио Конте му е голям фен.

Именно той искаше да вземе Мората при "бианконерите", но напусна треньорския пост и сделката беше осъществена при настоящия наставник Макс Алегри. Реал е готов да даде голаджията на "сините" за 40 млн. евро и ще е на сравнително малка печалба от него. "Старата госпожа" предлага 25 млн. евро, за да отпадне откупната му клауза, но се предполага, че Флорентино Перес предпочита да прати нападателя в Челси, тъй като отборът няма да играе в Шампионска лига следващия сезон.

Желанието на самия футболист е да остане в Юве, но в едно изказване не скри, че Висшата лига ще пасне по-добре на стила му. Мората е ухажван още от Арсенал и Ливърпул, а изпълнителният директор на италианския шампион Джузепе Марота заяви, че до три седмици ще стане ясно бъдещето на стрелеца.

Челси следи още няколко футболисти от Серия "А" – Раджа Наинголан и Костас Манолас от Рома, Гонсало Игуаин от Наполи и защитника на Юве Леонардо Бонучи, но шансът той да напусне "старата госпожа" е нищожен.