Реал Мадрид надви без проблеми Депортиво Ла Коруня с 2:0 при визитата си на "Риасор" в мач от последния 38-и кръг на Примера дивисион. Въпреки, че тимът на Зинедин Зидан постигна 12-а поредна шампионатна победа и направи страхотен завършек на сезона що се касае до формата си, то отборът финишира на втората позиция в класирането.

Въпреки слуховете в пресата, че Флорентино Перес е стимулирал финансово Гранада, за да открадне точки от Барселона и да короняса "белия балет", то среднякът демонстрира голяма немощ срещу каталунците и така, и не успя да помогне на Реал в битката за титлата.

Кристияно Роналдо вкара и двата гола за гостите от испанската столица, като го направи в 7-ата и 25-ата минути, а след този мач Реал финишира втори в класирането с актив от 90 точки, само на точка зад лидера Барселона, който защити титлата си.

Интересно е да се отбележи също, че Роналдо получи почивка от своя треньор, след като бе изваден на полувремето, след като преди това си свърши работата по прекрасен начин с двете си попадения.


Срещата започна силно за гостите и още преди да е изтекла шестата минута Роналдо даде аванс на тима си в резултата, след като бе намерен на далечната греда от Бензема и отклони хубавия пас на французина във вратата на Депортиво с удар по земя.

Малко след това Рамос можеше да удвои аванса на "кралете", но не успя да се възползва от една доста добра топка в наказателното поле.

Домакините всячески опитваха да създадат нещо интересно и а направят някоя добра атака, но вместо това получиха втори гол, който падна в 25-ата минута и бе отново дело на Кристияно.

След центриране от корнер на Кроос португалецът засече топката с глава на границата, на макото наказателно поле, като кълбото се отклони в противников играч и влезе във вратата на домакините. Въпреки това голът бе записан на Роналдо.

До почивката Реал контролираше ситуацията на терена, като гостите пропуснаха добри шансове да вкарат още голове чрез Роналдо, Бензема и Касемиро.

В крайна сметка на почивката "кралете" имаха доста комфортен аванс от две попадения.

Второто полувреме започна интензивно и десетина минути след подновяването на играта Перес отправи удар от границата на наказателното поле, но Навас нямаше проблем да спаси.

В 65-ата минута и Сидней имаше шанс да вкара за Депортиво, но не успя да отправи добър удар, макар че се намираше на доста подходяща позиция в наказателното поле.

Съвсем логично темпото в играта на гостите поспадна, с оглед на резултата от мача на Барса и от комфортната преднина от два гола, която имаха.

Депортиво продължи да поглежда към вратата на Реал и само няколко минути след това Бергантинос стреля от границата на наказателното поле, но топката премина малко над напречната греда.

В 78-ата минута Плетикоса спаси отбора си от трети гол, след като направи страхотно двойно спасяване след удари на Карвахал, който като по чудо пропусна да запише името си при голмайсторите в този мач.

До края нямаше повече попадения и резултатът остана непроменен.

ДЕПОРТИВО - РЕАЛ МАДРИД 0:2
0:1 Роналдо 7
0:2 Роналдо 25

ДЕПОРТИВО: Плетикоса, Пабло, Наваро, Сидней, Арибас (71 - Робер), Бергантинос, Москера, Фаир (76 - Ориол Риера), Алберто, Картабия, Перес

РЕАЛ: Навас, Рамос, Пепе, Марсело, Карвахал, Модрич, Бейл (76 - Хесе), Кроос (61 - Иско), Касемиро, Роналдо (46 - Хамес), Бензема

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/sYnBjebjOCY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/hCLJM0yKTYs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>