Зинедин Зидан беше почти недостижим на футболния терен като плеймейкър, но французинът сам признава, че на финалът в Шампионската лига няма да бъде най-добрият треньор на тъча. Той ще изведе Реал Мадрид в битка за трофея срещу столичния съперник Атлетико Мадрид, който е "завършен отбор" под ръководството на Диего Симеоне.

"Симеоне притежава всички качества, които са нужни за един голям треньор. Освен това, той познава отлично всеки един футболист в неговия отбор, а това е изключително важно. Аз пък знам колко голям късмет имам, че стигнах до финала с Реал Мадрид и нямам търпение той да започне. Ще се постарая да се възползвам от благоприятната ситуация и да спечелим трофея", каза старши треньорът на Реал Мадрид.

"Що се касае до участието на финали в Шампионската лига, аз имам опит само като футболист и асистент (б.пр.- на Карло Анчелоти при победата с 4:1 над Атлетико през 2014-а година). Сега ми предстои битка за трофея като треньор и възнамерявам да подходя със спокойствие, увереност и търпеливост. Ще има и напрежение, но то е задължително за футбола и не ми пречи", добави Зидан.

"Мачът ще бъде много труден и не смятам, че ще ни бъде достатъчно само притежанието на топката през по-голямата част от 90-те минути. Атлетико е завършен отбор", завърши французинът.