Вицешампионът на Испания Реал Мадрид ще трябва да се изправи срещу два съперника във финала на Шампионската лига - Атлетико Мадрид и проклятието на стадион "Сан Сиро". Точно на стадиона в Милано ще е големият мач, който ще реши дали "белите" ще стигнат до нов рекорден 11-и трофей на Европа.

Като изключим Мадрид, Милано е градът, в който Реал е играл най-често - общо 14. Интересното е, че в нито един от тези 14 случая испанският тим не е побеждавал, като е претърпял 10 загуби и само 4 пъти е стигал до равенството. Конкретно в Шампионската лига мачовете са 11, от които 3 са равенства и 8 загуби при голова разлика 6:21. На "Сан Сиро" и Реал Мадрид претърпява една от най-катастрофалните загуби изобщо в историята си, а именно с 0:5 от Милан през 1989 г.

Мрачният сценарий се допълва и от факта, че голямата звезда на Кралския клуб Кристиано Роналдо е изиграл 3 мача на "Сан Сиро" (2 за Ман Юнайтед и 1 за Реал) и за 270 минути няма отбелязан гол. Самият треньор на Реал Зидан, въпреки че игра 5 сезона в Ювентус, също няма успехи в Милано и от общо 9 мача срещу Милан и Интер има само една победа.

В същото време Атлетико Мадрид знае как да печели на въпросния стадион. "Дюшекчиите" само веднъж са излизали на "Сан Сиро", но пък си тръгнаха с победа с 1:0 срещу Милан преди два сезона, когато отново стигнаха финала.