Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо разкри, че е бил сигурен, че ще отбележи решаващата дузпа във финала с Атлетико, тъй като е имал предчувствие за това. 

Кралския клуб надви градския си съперник след наказателни удари, след като двубоят приключи при 1:1 след 120 минути. Белите реализираха и при петте си опита, като Роналдо гарантира триумфа при последния изстрел, след като преди това Хуанфран пропусна за Атлетико. 

„Имах усещане и предчувствие, че ще отбележа победния гол, така че поисках от Зинедин Зидан да изпълня последната дузпа. Може би не бях в най-доброто си състояние, но бе наистина специален момент и ние заслужавахме победата заради усилията си и заради феновете си, които винаги са до нас” заяви щастливият Роналдо, за когото това е трети триумф в турнира. 

„Зидан свърши феноменална работа и аз съм много радостен за него, тъй като той е джентълмен и изключително скромен. Целият отбор обаче се раздаде напълно и беше наистина впечатляващ ден за нас. Страхотно е, че ще можем да споделим купата с всички мадридисти” добави той.