Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не бе на себе си от разочарование, след като загуби два пъти финал на Шампионската лига от Реал Мадрид за последните три години.


Този път "Дюшекчиите" отстъпиха на своя противник след изпълнение на дузпи.

По време на пресконференцията след мача аржентинецът открито призна, че ще преосмисли бъдещето си и загатна, че може да смени отбора в скоро време.

Освен това той каза също, че го боли най-много за феновете, които са дали немалко пари за билети и транспорт, за да акостират в Милано и да подркепят отбора, а в крайна сметка да си тръгнат с празни ръце и разочаровани.

"Да загубиш два поредни финала е провал. Не знам коя загуба от Реал боли най-много честно казано. Боли ме обаче най-много за хората, които си купиха билети и похарчиха още немалко пари, за да дойдат в Милано и да ни подкрепят. И накрая ние не успяхме да оправдаем техните очаквания", обяви той.

"Много съжалявам, че не дадохме на феновете си това, което искаха. Боли ме страшно много заради това".

"Искам да поздравя Реал Мадрид. Те отново бяха по-добри от нас, но този път при дузпите. Започнахме мача много лошо и чак след 20-ата минута започнахем да действаме по-организирано. През второто полувреме можехме да изравним много бързо, но за съжаление Антоан изпусна дузпата".

"Мисля, че дойде моментът да помисля, дали да остана. Ще си дам време за размисъл. Положихме нечовешки усилия, за да стигнем до този финал, а сега отново не успяхме да го спечелим. Казах на момчетата, че не трябва да плачат. Просто нямахме късмет и това е. 

"Не ни остава нищо друго, освен да преглътнем горчивината от двете загуби срещу Реал и да лекуваме раните по домовете си".