Треньорът на италианския хегемон Ювентус – МаксАлегри, се надява ключовите играчи Алваро Мората и Пол Погба да останат в отбора и през следващия сезон.

Двамата имаха съществен принос за спечелването на петото поредно Скудето, както и на Купата на Италия. Реал Мадрид обаче има откупна клауза за испанския стрелец на стойност 30 млн. евро и възнамерява да я активира, след което да го препродаде за 50 млн. евро. Интерес към Мората проявяват Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал и ПСЖ.

Погба пък е една от най-апетитните хапки на трансферния пазар и Юве му е поставил цена от минимум 100 млн. евро. Френската перла на "старата госпожа" е следена от Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Сити и ПСЖ, които имат финансовата мощ да си го позволят.

"Това беше много луд сезон. Момчетата бяха чудесни и клубът като цяло. Ние се променихме значително, защото напуснаха много важни играчи и имахме голям брой контузени футболисти в началото на сезона", каза Алегри пред Rai3, цитиран от Juventusbulgaria.com.

"Искам всички от тях да останат тук. Мечтата ни е да спечелим Шампионската лига и всеки един играч иска това. Да, миналата година играхме на финала, но ако погледнете назад във времето, то се случи само веднъж".

"Джанлуиджи Буфон ще остане в отбора. Надяваме се и Погба да остане. Мората? Ако бях на негово място щях да остана в Юве, но в момента той се готви за Евро 2016 и се надяваме да се върне след това", добави тактикът.