Колумбийската звезда на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Хамес Родригес, е обект на интерес на едни от най-богатите клубове на Стария континент.

Според El Confidencial Челси, Манчестър Сити и ПСЖ следят внимателно ситуацията с атакуващия халф, който през последния сезон изгуби титулярното си място на "Сантяго Бернабеу". Най-близо до Хамес е френският първенец, където новият треньор Унай Емери е настоял пред ръководството за привличането му.

Новият мениджър на Сити Пеп Гуардиола също иска да види 24-годишния футболист в отбора си, докато Челси е с най-малък шанс да го привлече. Причината за това е, че Антонио Конте няма да ползва Родригес на обичайната му позиция – крило, тъй като не пасва в схемата му 3-5-2. По вероятно е той да го премести да играе зад нападателите, където не е най-голямата сила на Хамес.

Треньорът на Реал Зинедин Зидан пък няма нищо против южноамериканецът да бъде продаден, а цената му е 65 милиона евро, което е с 15 млн. евро по-малко от това, което "кралския клуб" плати на Монако за него преди две години.