Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е твърдо убеден, че Н’голо Канте има място в неговия тим. 

Халфът блесна за Лестър през миналия сезон, което му донесе и място в националния отбор за еврофиналите, където продължава да играе силно. 

Именно тези изяви окончателно са убедили Зидан, че Канте трябва да дойде в Реал и „Марка“ и „АС“ са единодушни, че клубът е готов да плати неустойката по договора му от 25 милиона евро. 

Сумата не е нищо особено за възможностите на Реал, а с привличането на Канте столичани ще си осигурят солиден футболист за средата на терена, който често е сравняван с бившия играч на отбора Клод Макелеле. 

Все пак столичани ще трябва да се преборят със сериозна конкуренция за подписа на играча, който е искан още от двата гранда от Манчестър – Юнайтед и Сити, Арсенал, Челси и ПСЖ. 

В момента бразилецът Каземиро изпълнява тези функции при Белите и Зидан е много доволен от него, но все пак счита, че още един играч на позицията пред защитата би свършил отлична работа на състава. 

В момента Канте има договор с Лестър до 2019-а година срещу 1,7 милиона евро на сезон, като на „Бернабеу“ ще взима поне два пъти повече, което също не е за пренебрегване, макар че където и да отиде е ясно, че възнаграждението му ще бъде увеличено.