Реал Мадрид взе втората си победа от началото на сезона, след като надви с 2:1 селта на „Сантяго Бернабеу” и вече има 6 точки от две срещи. 

Успехът дойде доста трудно, като всички голове паднаха след почивката. Галисийците успяха да изравнят след гола на Алваро Мората, но Тони Кроос осигури триумфа за Белите, които си отдъхнаха. 


Както бе известно сблъсъкът започна с появата на носителката на два медала от олимпийските игри в Рио в плуването Мирея Белмонте, която бе бурно аплодирана от феновете. 

В състава на Реал нямаше никакви изненади, като Зинедин Зидан започна с възможно най-силната си единайсеторка. Мората водеше атаката, подкрепян от Бейл и Асенсио. Модрич, Каземиро и Кроос действаха в средата на терена. 

Домакините овладяха инициативата още от началото, но не стигнаха до някакви опасни положения в първите минути. Галисийците бяха добре подредени и не даваха свободни пространства, които могат да бъдат използвани. 

В 13-ата минута първата възможност се откри пред Алваро Мората, когато в нападението имаше повече скорост, но фалцовият удар на нападателя премина покрай целта. Малко след това вратарят на Селта Алварес почти сбърка фатално, когато подаде на Модрич, вместо на съотборник, а хърватинът веднага опита удар, но прати топката в средата на вратата и стражът на гостите улови. 

Гарет Бейл не бе особено ефективен в тези минути, а в средата на полувремето и Селта получи възможност. Тогава Бонгонда проби отляво и влезе в наказателното поле, но изстрелът му бе твърде разочароващ. 

Реал отговори с удар в напречната греда на Модрич, който получи възможност да стреля от границата на наказателното поле, но съвсем малко не му достигна, за да вкара. Малко след това хърватинът пак тества Алварес, който изби в корнер, а след него Бейл стреля с глава много близо до целта. 

Уелсецът опита късмета си и в 41-ата минута, когато отдясно влезе към центъра, но ударът му бе твърде слаб и не затрудни стража на съперника. За гостите Радоя стреля точно отдалеч, но без да затрудни Касия и така паузата дойде при 0:0, което донесе и освирквания от част от феновете на домакините. 

Селта започна добре второто полувреме, като на два пъти създаде напрежение пред Касия. В първата ситуация до удар не се стигна, а във втората Варан изби от Вас точно преди да отправи удар. За мадридчани Асенсио добре се обърна и стреля във вратата, но Алварес спаси. 

В 56-ата минута отново вратарят на гостите се справи брилянтно, този път след свободен удар изпълнен от Бейл, като успя да избие над вратата. Все пак в 60-ата минута домакините вкараха. Вратарят Алварес пак изби лошо и създаде напрежение. Асенсио не успя да го преодолее, но след това Мората реализира и откри. 

Голът притесни галисийците и в 64-ата минута авторът на попадението удари и греда, след като бе изведен от Кроос и преодоля съперник. Селта обаче смълча „Бернабеу” с изравнителен гол. 

В 67-ата минута след добро разиграване Гуидети се оказа свободен пред наказатеното поле. Той веднага изведе Фабиан Ореяна, който имаше достатъчно време, за да се нагласи и да стреля над Касия и да направи 1:1. 

Домакините се хвърлиха напред в търсене на втори гол, а и Зидан направи смени. На два пъти Реал поиска дузпи за нарушения срещу Хамес и Марсело, но сигнал не последва. В 80-ата минута гостите пропуснаха при контра и бяха наказани. 

Лукас Васкес проби отдясно, след което върна към Тони Кроос и той от около двайсетина метра с прецизен изстрел не остави шансове на Алварес, за да върне преднината на Реал. 

В 87-ата минута Яго Аспас бе близо до гол, но не успя да отиграе ситуацията и така Селта загуби.  

Реал Мадрид – Селта    2:1

1:0    Мората 60
1:1    Ореяна 67
2:1    Кроос 82

Реал Мадрид: Касия, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич (72 Хамес), Асенсио (65 Лукас Васкес), Бейл, Мората (77 Мариано)
Селта: Алварес, Уго Майо, Ронкалия, Кабрал, Джони, Радоя (85 Пионе), Вас (77 Диоп), Ореяна, Ернандес, Бонгонда, Гуидети (73 Яго Аспас)