Реал Мадрид допусна първа грешна стъпка в Ла Лига през този сезон, след като врътна реми 1:1 срещу Виляреал на своя "Сантяго Бернабеу". 

Това стана в мач от 5-ия кръг на новия шампионат, а "белите" могат да съжаляват, че изпуснаха да обърнат "жълтата подводница", която първа водеше с попадение.

След ремито Реал продължава да бъде лидер в класирането с актив от 13 точки. Хората на Зидан обаче могат да съжаляват, защото не успяха да подобрят рекорда на Барселона от 16 поредни победи в първенството и серията им също стигна толкова. 

Сориано откри за гостите в самия край на първото полувреме с гол от дузпа, но домакините се окопитиха и в крайна сметка стигнаха до изравнителен гол на Рамос в 48-ата минута.

След почивката домакините имаха доста добри шансве, но ги пропиляха и стигнаха само до реми. 


Срещата логично започна с домакински натиск и в крайна сметка през първите минути домакините изпълниха няколко ъглови удара.

При едно от всички тези центрирания Хамес от първа греда игра с глава, но прати топката в тялото на Дос Сантос и така Реал пропиля добър шанс.

В 18-ата минута Бейл успя да насочи с глава една много добре центрирана топка, но стражът на гостуващия тим внимаваше много и се справи.

Малко след 20-ата минута Черишев отправи силен удар от известна дистанция, но Касия изчисти топката в корнер.

В 32-ата минута и Роналдо опита късмета си, но ибериецът прати топката над гредата от 20-ина метра разстояние.

В 44-ата минута Виляреал имаше супер шанс за гол, но Сансоне не успя да изиграе една ситуация в наказателното поле и да вземе крайното решение.

Все пак продължението на полувремето Сориано бе точен от дузпа, която бе свирена за игра с ръка на Рамос. Зад топката застана Бруно Сориано, който успя да даде аванс на тима си.

Той реализира по прекрасен начин дузпата в стил ‘Паненка’.

Точно две минути след почивката Реал изравни след попадение на Рамос. Бранителят засече прекрасно центриране с глава на далечната греда и по този начин въстанови статуквото.

В 52-ата минута Бензема можеше да направи обрата в срещата пълен, но топката премина на сантиметри покрай гредата.

Три минути след това домакините претендираха за дузпа заради игра с ръка на Тригерос в наказателното поле, но реферът не им уважи молбата.

През следващите минути играта на Реал се подобри и в 64-ата и 66-ата минути със сериозни пропуски се отчетоха Роналдо и Бейл.

Португалецът не успя да вкара от близка дистанция, а неговият съотборник отправи неточен удар от няколко метра.

В 76-ата минута Роналдо отправи страхотен снаряд от 30 метра, но топката бе блокирана и в крайна сметка бе изчистена в корнер.

Малко след това Мората пропусна от близка дистанция да се разпише и също пропиля добро положение. До края нямаше повече голове. 

РЕАЛ МАДРИД - ВИЛЯРЕАЛ 1:1

0:1 Бруно 45+1

1:1 Рамос 48

Реал Мадрид: Касия, Рамос, Марсело (45 - Карвахал), Данило, Варан, Кроос, Хамес, Ковачич, Роналдо, Бензема (76 - Мората), Бейл (72 – Васкес)

Виляреал: Асенхо, Мусакио, Гаспар, Анхел, Руиз, Бруно, Дос Сантос (88 - Н'Диае), Черишев, Тригерос, Кастийехо, Сансоне (73 – Пато)