Кристиано Роналдо наниза 4 гола, а европейският шампион Португалия отнесе очаквано Андора с 6:0 в световна квалификация и спечели първата си победа, след като започна в групата със загуба от Швейцария. 

Естествено иберийците нямаха проблеми, след като разликата в класите бе прекалено голяма, а суперзвездата се развихри и вече има 65 попадения с националната фланелка, като за първи път вкара 4 гола в един мач. Преди това на три пъти имаше хеттрик. 

Всичко в мача стана ясно още в първите минути. На европейския шампион бяха нужни само 73 секунди, за да поведе. След корнер топката бе избита, но право на крака на Кристиано Роналдо, който от въздуха реализира. 

В 4-ата минута португалците водеха с 2:0. Куарешма проби отляво и центрира към далечната греда, където Роналдо наказа статичната защита на съперника и вкара с глава. 

Попаденията успокоиха домакините, които продължиха да атакуват, но вече сякаш не бяха толкова съсредоточени. Все пак след няколко пропуска в 44-ата минута Кансело вкара трети гол, който бе малко случаен, тъй като десният бек искаше сякаш да подава, но се получи удар и така преодоля вратаря с удар в близкия ъгъл. 

Веднага след паузата Роналдо оформи хеттрика си, след като при корнер отбраната на Андора не успя да избие, топката остана в наказателното поле и суперзвездата нямаше проблеми да вкара за трети път. 

В 62-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Рубио Гомес спъна Роналдо и получи втори жълт картон. Кристиано направи 5:0 с четвъртия си гол в 68-ата минута, когато Жозе Фонте му свали топката и нападателят нямаше проблеми да реализира отблизо. 

Скоро след това Андора остана и с 9 души, след като Марк Ребес Руис посече Роналдо и бе изгонен директно. Португалците обаче стигнаха до само още един гол, дело на Андре Силва в 86-ата минута, който вкара след добавка, когато вратарят изби удар на Куарешма.