Европейският първенец Реал Мадрид обяви рекордни в историята на футбола приходи от 620 милиона евро за финансовата година 2015/16. В калкулираната сума не се взимат под внимание постъпленията от продажбата на играчи. 

За първи път в историята на футбола даден клуб минава бариерата от 600 милиона евро. Любопитното е, че това за първи път прави и Барселона, но каталунците остават на втора позиция.

Барселона регистрира приходи в размер на 679 милиона евро, но в тази сума влизат приходите от продажбата на футболисти (близо 70 млн. евро), без които цифрата пада до 612 млн. евро. 

Трети в престижната класация е най-успешният клуб в историята на Висшата лига Манчестър Юнайтед, който преди близо месец стана първият английски клуб, прескочил психологическата бариера от 500 милиона евро. Сега "червените дяволи" са на кота 570 милиона евро.

Приходите на Реал са скочили със 7.4% в сравнение с миналата финансова година, докато нетният дълг на клуба е паднал с точно 96 милиона евро. Интересното е, че чистата печалба на Реал бие тази на Барселона с "фотофиниш" - 30.3 милиона евро срещу 29 милиона евро за каталунците.