Трикратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо и Реал Мадрид са близо до нов мултимилионен договор, съобщава Sport.es.

Агентът на мегазвездата Жорже Мендеш вече се е срещнал с президента на "кралския клуб" Флорентино Перес и двете страни са изяснили основните точки по споразумението. То ще задържи Роналдо на "Сантяго Бернабеу" до 2021 г., за платата му ще скочи на 23 милиона евро на сезон, което асът ще взима след данъците.

Предполага се, че двете страни са имали разминавания относно продължителността на контракта, тъй като след пет сезона Роналдо вече ще е на 36 г. Мендеш обаче е успял да убеди Перес, че си заслужава да задържи Роналдо възможно най-дълго в Реал.

Очаква се новият договор да бъде официално обявен до края на ноември, а настоящият изтича през юни догодина. Това ще бъде второто най-голямо споразумение в испанския футбол след този на лидера на Барселона Лео Меси.

Роналдо играе за Реал от 2009 г., когато беше купен от Манчестър Юнайтед за рекордните по онова време 94 млн. евро и за 354 мача с бялата фланелка има 367 гола.