Реал Мадрид е хвърлил око на младия футболист на Спортинг Лисабон Желсон Мартинс ще прани шпиони на утрешния мач на португалците срещу Борусия Дортмунд. 

Двата състава така или иначе са в групата на столичани в Шампионската лига, но те ще използват възможността отново да видят на живо играна на крилото, след като младокът впечатли и при визитата на Лъвовете на „Сантяго Бернабеу“. 

21-годишният играч получава мизерните 120 000 евро на година, но с играта си привлече внимание на европейските грандове. Спортинг иска да го задържи с по-добър договор за момента, но в клуба така или иначе могат да бъдат спокойни, тъй като неустойката за предварителното разтрогване е 60 милиона евро. 

Огромната сума обаче едва ли ще откаже Реал, а и Барселона, Манчестър Юнайтед и Байерн, които при твърдо желание със сигурност биха направили опит да намалят значително цената му при разговори със Спортинг. 

Желсон бе наложен миналия сезон от треньора Жорже Жесус, като вкара 7 гола в 42 мача за отбора. През този има 2 попадения в 9 участия, като стигна и до националния отбор.