Реал Мадрид се върна на върха в испанското първенство след измъчена победа с 2:1 в домакинството на Атлетик Билбао. Успехът дойде с гол към края на резервата Мората, но друг инцидент покрай попадението предизвика бурна реакция на публиката и медиите в Испания, предава "7 дни спорт".

В центъра на вниманието отново беше Кристиано Роналдо, който не само не направи нищо, но и на моменти беше явно пренебрегван от съотборниците му като Бензема. Звездата на "белите" изуми и възмути всички с жеста си след победното попадение на тима му. В 83-тата мин рожденикът Мората (стана на 24 г.) засече центриране на Бейл, вратарят Ирайсос първоначално спаси, но не можа да улови топката и Мората изпод носа му я добави във вратата за 2:1.

И в този момент последва странен жест на Роналдо. Вместо да се радва с отбора на победния гол, който качваше Реал на първото място в Ла Лига, португалецът вдигна ръка и погледна така към тъчрефера, сякаш искаше да бъде отсъдена засада или пък нарушение и голът да бъде отменен. Което отново повдигна въпроса за прекалено егоистичната натура на Кристиано, който е изпаднал в голова суша през този сезон, и вместо да помага на останалите, все гледа да изтъкне себе си. Срещу Атлетик Роналдо отново го удари на стрелбище, като изстреля 11 от всичките 24 удара на Реал към вратата на гостите, но напразно.

На два пъти той демонстрира лакомията си, като, вместо да подаде на идеално пласираните си колеги, игра за себе си и вратарят Ирайсос спаси. Това изнерви не само съотборниците му като Тони Кроос, но и публиката, която го освирка звучно след всяка от двете атаки. За да замажат гафа на суперзвездата, някои мадридски медии пуснаха в обръщение версия, че уж Роналдо вдигнал победоносно ръка подобно на мач с Леванте миналия сезон и след гола на Рамос на финала на ШЛ. Друга версия за жеста му пък беше, че той искал дузпа, за да може да я изпълни и да отбележи решаващото попадение.