Бразилската легенда Роналдо заяви, че е шокиран от думите на бившия си съотборник в Реал Мадрид Майкъл Оуен.

Легендата на Ливърпул се подигра за теглото на Феномена в социалните мрежи, написвайки: "Мислех, че съм качил доста килограми, докато не видях моя стар приятел Рони", пошегува се Оуен а постът му отприщи гнева на милиони фенове, които не схванаха тънкия бъзик.

"Той не ти е приятел, сигурно дори не те помни, червей такъв". "Роналдо на снимката е обърнал глава, понеже се пита: "Какво е това човече до Луиш Фиго и не е ли погрешка на церемонията". "Може да е два пъти по-едър от теб, но е и два пъти по-добър", гласяха само част от коментарите.

Самият Роналдо също се включи в дискусията и отвърна на шегата на Оуен. "Потресен съм какво внимание се обръща не теглото ми. Честно казано, не разбирам защо това е толкова важно", написа Феномена.

Един от най-близките му приятели – Роберто Карлош, пък категорично не одобри майтапа на англичанина. "Не обичам такива шеги. Роналдо ми е един от най-близките приятели и с подобни закачки хората трябва да бъдат по-внимателни. Трябва да се гледа не тялото, а сърцето. Сърцето на Роналдо е голямо", заяви Карлош.