Севиля и Реал Мадрид си спретнаха уникално шоу 3:3, и с общ резултат 3:6 "белите" се класираха в следващата фаза за Купата на Краля.

Головете за домакините мушнаха Стефан Йоветич (54) и Висенте Ибора (77), автогол си заби Данило (10), точни за Реал бяха Асенсио Марко (48), Серхио Рамос (83 - от дузпа) и Карим Бензема (90).

Така "кралете" записаха 40 поредни срещи без загуба в Испания и по този начин счупиха рекорд на Барселона. Домакините заслужават само суперлативи за играта си, но не си повярваха, че могат да направят подвиг и в края допуснаха нелепо изравняване, след като до 83-ата минута водеха с 3:1.

Срещата на стадион "Рамон Санчес Писхуан" предложи страхотен футбол, с множество положения, страхотни отигравания, красиви попадения и в крайна сметка логично равенство, което прати Реал в следващия кръг на турнира.

Любопитното е, че само след няколко дни двата отбора отново ще се изправят един срещу друг в Севиля, но този път в двубой от "Ла Лига".


Севиля започна мощно срещата и още в началото наложи свирепа преса и притисна гостите пред наказателното им поле.

Така се стигна до 10-ата минута, когато Пабло Сарабия проби отдясно и центрира остро в наказателното поле на Реал, където Данило засече с глава топката и си я заби в собдствената врата за 1:0.

След това попадение гостите взеха инициативата и стигнаха до две положения, но последователно Лукас Васкес и Тони Кроос пропуснаха да изравнят.

В 18-ата минута Кроос центрира от фал в пеналта на Севиля, където се получи леко меле, но в крайна сметка играчите на домакините изчистиха в безопасна посока.

Две минути по-късно Каземиро намери Марсело, който продължи топката към Мората, но той от чиста позиция стреля в аут. Това бяха силните минути на гостите, но те не се възползваха от шансовете си за гол.

В 24-ата минута Рами подари топката на Диас, който с щастлив рикошет можеше да изравни, но Севиля отново оцеля.

След половин час игра Лусиано Вието развинти отбраната на Реал и нахлу в пеналта на гостите, но там се замота и изпусна страхотен шанс за ново попадение. До края на полувремето с пропуск се отчете Тони Кроос.

Втората част започна с гол за Реал. Марко Асенсио направи уникален дрибъл от собствената си половина, развинти отбраната на домакините и технично вкара за 1:1.

Това обаче не съкруши Севиля и в 54-ата минута резервата и ново попълнение - Йоветич успя да даде отново аванс на отбора си - 2:1. След час игра отново Йоветич можеше да вкара, но този път топката мина до гредата.

Десет минути по-късно Данило намери технично мората, който от точката на дузпата стреля в аут. Така се стигна до 77-ата минута, когато Висенте Ибора се възползва от грешка в защитата на Реал и допута топката в мрежта на гостите за 3:1.

Севиля се хвърли в свирепи атаки, но в 83-ата минута Каземиро бе съборен в пеналта и Серхио Рамос технично отбеляза от бялата точка.

В добавеното време пък Карим Бензема донесе равенството на отбора си и така Реал счупи рекорда на Барса и вече има 40 поредни мача без загуба.

СЕВИЛЯ - РЕАЛ МАДРИД 3:3

Голмайстори:

1:0 Данило (10) авт.
1:1 Асенсио (48)
2:1 Йоветич (53)
3:1 Ибора (77)
3:2 Рамос (83) д.
3:3 Бензема (90)