Серхио Рамос се доказа като големият лидер на Реал Мадрид. С два гола на централния защитник “Белите” спряха серията си от две поредни загуби и победиха с 2:1 Малага на “Бернабеу”. Рамос вкара и още един гол, но той бе отменен заради засада. Подобна трябваше да бъде съдбата и на втория му (зачетен) гол, но страничният рефер не вдигна флага. Все пак Рамос се реваншира за автогола срещу Севиля миналата седмица, който по-късно беше с тежестта на края на серията от 40 мача без загуба. 

Кристиано Роналдо пък изигра поредния си колеблив двубой. Португалецът имаше поне 3 прекрасни възможности да се разпише, но не успя. В един от случаите нацели страничната греда. С тази победа Реал остава на върха в класирането с 43 точки. Преследвачите Севиля и Барселона са със съответно 39 и 38. 

Двубоят започна с рекорд, защото за първи път в историята на испанския футбол титуляри за местен отбор бяха цели четирима венецуелци. Това бяха футболистите на Малага Микел Виянуева, Аньор, Роберто Росалес и новото попълнение Адалберто Пеняранда. 

Началото беше много силно за Реал, като още от първите минути играчите на Зинедин Зидан поеха контрола. Карим Бензема се отчете с ранен пропуск, а в 12-та Кристиано Роналдо беше изведен сам срещу Карлос Камени, но стреля в обсега му и пропусна да отбележи. 

Постепенно Малага набра самочувствие и на своя страна създаде няколко много добри положения. Гонсало Кастро нацели гредата с хубав удар по диагонала в 16-та минута, а малко след това Кейлор Навас отрази и хубав изстрел на Чори. Малко след това Марсело получи контузия и беше заменен принудително. Бразилецът бе крайно разочарован, сякаш усещайки, че травмата няма да е лека. 

Равностойната игра продължи, докато на сцената не се появи Серхио Рамос. Капитанът на Реал направи 1:0 в 35-та минута, засичайки с глава центриране на Тони Кроос от ъглов удар. Това обаче не бе всичко. В 40-та минута Рамос вкара за втори път, но попадението му беше отменено заради засада. 

Три минути по-късно Рамос все пак вкара за 2:0, отново от засада, но голът беше зачетен. Кроос отново достави добра топка, този път отляво, а защитникът успя да чукне топката зад Камени. Повторенията обаче показаха, че по време на подаването цели трима играчи на Реал бяха зад защитата на гостите. 

Все пак това беше шести гол на Рамос в Ла Лига този сезон и общо 66-ти за Реал във всички турнири. Капитанът стана и едва 4-тият защитник с повече от 50 гола в Ла Лига (2 за Севиля и 48 за Реал). Тони Кроос пък регистрира 9-та си асистенция в първенството от началото на сезона, с което води по този показател. 

Малага показа в началото на второто полувреме, че няма да се предаде лесно. В 63-та минута напористата игра на гостите даде резултат и Аньор успя да намали резултата до 1:2 след добавка отблизо. След още две минути феновете на “Бернабеу” изтръпнаха, след като Чори Костро изскочи сам срещу Кейлор Навас, но ударът му по диагонала беше избит.

В следващите минути Карлос Камени се прояви успешно в две ситуации, а в 75-та Иско пусна хубав пас към Роналдо. Португалецът спря топката на гърди и стреля от воле, но в гредата. В 81-та минута Кристиано пробва и с левия крак, но Камени пак го надигра в персоналния двубой. 

Реал Мадрид - Малага 2:1 

1:0 Серхио Рамос 35’

2:0 Серхио Рамос 43’

1:2 Аньор 63’

Реал Мадрид: Навас, Начо, Варан, Рамос, Марсело (25 - Иско), Модрич (78 - Ковачич), Касемиро, Кроос, Васкес, Роналдо, Бензема (83 - Мората)

Малага: Камени, Росалес, Луис, Вияноева, Хуанкар (73 - Демикелис), Камачо, Ресио, Аньор, Форналс, Кастро (67 - Джони), Пенаранда (79 - Сантос)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2g4td-i9kBE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>