Реал Мадрид – Наполи, мач от осминафиналите на Шампионската лига, стадион „Сантяго Бернабеу“, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид ще посрещне Наполи без една от големите си звезди Гарет Бейл, но пък Кристиано Роналдо е готов да запълни липсата му. Уелсецът поднови тренировки през седмицата заради контузията в глезена, която го остави дълго време извън игра. Реал обаче се справя добре и без него. Тимът продължава защитата на трофея си от миналия сезон, като няма загуба в Шампионската лига на „Бернабеу“ вече 11 поредни мача. В същото време Наполи е в серия от 18 мача без загуба.

„Маурицио Сари е много добър треньор и това се вижда в отборите му, които показват изключителни резултати. Това е сблъсък в два мача и за нас е важно да не допуснем гол. Искам всички да бъдат концентрирани. Наполи играе директен и бърз футбол, което може да постави нашата защита под напрежение“, заяви треньорът на Реал Зинедин Зидан.

Очаква се над 10 000 италианци да бъдат в Мадрид тази вечер, включително легендарният Диего Марадона. „Щастливи сме, че Диего ще бъде тук, но трябва да сме благодарни, че няма да играе. Наполи е отбор във форма, никой не ги е бил от доста време, но ние играем у дома и трябва да победим“, коментира Лука Модрич.

Твърдо аут за мача освен Бейл е и Данило, който се контузи срещу Осасуна. Очаква се Карим Бензема да води атаката, въпреки че не се е разписвал от 6 мача насам, а Лукас Васкес да заеме мястото на Бейл.

Аркадиуш Милик вече е готов за игра за Наполи, след като се възстанови от тежка контузия в коляното, но най-вероятно ще остане резерва за сметка на Дрис Мертенс, който ще си партнира в атака с Лоренцо Инсинье и Хосе Кайехон.

СТАТИСТИКА

В единствения предишен сблъсък в два мача между двата отбора Реал Мадрид бие с 2:0 у дома, а след това прави 1:1 в Италия.

Реал Мадрид е бил елиминиран в 7 от последните 8 сблъсъка от италиански отбори в елиминациите. Единствено миналата година Кралете отстраниха Рома.

Реал се класира за 20-ти пореден сезон за осминафиналите на Шампионската лига, което е рекорд в турнира.

Наполи завърши за първи път в историята си на първо място в групата в Шампионската лига. Тимът обаче не е минавал осминафиналите.

От сезон 2010/2011 Реал Мадрид спечели 33 от 39-те си мача в Шампионската лига на „Бернабеу“. Единствените им загуби са от Барселона през април 2011 и от Шалке през март 2015.

Реал не е пропускал да се разпише от 33 мача в Шампионската лига у дома, което е най-дългият рекорд в турнира.За последно Кралете останаха капо при загубата с 0:2 от Барса през април 2011.

В същото време Наполи записа само една суха мрежа в последните си 10 мача като гост в турнира. Тя дойде при последното гостуване на тима в Испания – 2:0 над Виляреал през декември 2011.

Наполи няма загуба в Шампионската лига този сезон – 2 победи и равенство. Единственото им поражение дойде на „Сан Паоло“ – 2:3 от Бешикташ.

Резултат: 2:1