Реал Мадрид постигна успех с 2:0 над Еспаньол в среща от 23-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Първото попадение бе дело на Мората, който се разписа в 33-ата минута.

Добрата новина в състава на "кралете" бе завръщането на Бейл, който се възстановяваше дълго време от тежка контузия. Именно той вкара втория гол в 83-ата минута.

След успеха си "кралете" са лидери с актив от 52 точки и имат 4 точки пред Барса, но и мач по-малко.
 


Срещата започна с превес на домакините и още в 6-ата минута Кроос имаше шанс да вкара първия си гол в мача и да даде аванс на столичани, но ударът му от фаул попадна право в стената.

В 13-ата минута "белия балет" трябваше да стигне до гол, след като Васкес намери прекрасно Пепе в наказателното поле, но европейският шампион с Португалия не успя от близка дистанция да насочи точно топката във вратата.

В 30-ата минута Мората също направи сериозен пропуск, след като от непосредствена близост не намери целта и прати топката над напречната греда.

Две минути след това гол на Роналдо бе отменен заради засада, но все пак Реал стигна до попадение в 33-ата минута, което бе дело на Мората

Иско успя да го намери по прекрасен начин в малкото наказателно поле с глава и за нападателя не остана нищо друго освен да вкара топката в мрежата.

До почивката нямаше повече голове, а началото на второто полувреме не започна особено атрактивно. В 57-ата минута Кроос опита удар от над 30 метра, но топката премина над пределите на вратата.

През следващите минути нямаше интересни ситуации пред двете врати и битката се водеше предимно в средата на терена. 

В 65-ата минута Мората опита удар от воле, но в крайна сметка топката бе блокирана. 

Пет минути след това Начо и Мората направиха отлична комбинация и след това топката бе насочена към Роналдо, но португалецът не успя с глава да вкара от чиста позиция. 

В 83-ата минута и Бейл се разписа. Той бе изведен от Иско сам срещу вратаря и с хитър удар в далечния ъгъл реализира. 

До края така и нямаше повече голове.

РЕАЛ МАДРИД - ЕСПАНЬОЛ 2:0
1:0 Мората 33
2:0 Бейл 83

РЕАЛ МАДРИД: Касия, Пепе, Начо, Карвахал, Варан, Кроос, Иско, Ковачич (62 - Каземиро), Роналдо, Мората (72 - Бейл), Васкес

ЕСПАНЬОЛ: Лопес, Дуарте, Д. Рейес, Мартин, Х.А. Рейес (46 - Перес), Диоп, Хурадо, Фуего, Лопес, Пиати, Морено