Скандална дузпа даде криле на Реал Мадрид за страхотен обрат от 0:2 до 3:2 като гост на Виляреал. “Жълтата подводница” торпилира два пъти гостите си в началото на второто полувреме с голове на Тригерос (50) и Бакамбу (56). Гарет Бейл намали в 64-та, а десетина по-късно реферът Хесус Хил видя игра с ръка на Бруно Сориано в наказателното поле на домакините и Роналдо вкара за 2:2. В края резервата Алваро Мората донесе трите точки на Реал. Хесус Хил пък посмя да свири дузпа и за Виляреал в 90-та минута. 

С този успех тимът на Зинедин Зидан се завърна на първото място в класирането с актив от 55 точки, с една повече от втория Барселона. Столичани имат и мач по-малко. Виляреал е 6-ти с 39. 

Домакините изиграха много добро първо полувреме, в което пропуснаха 2-3 прекрасни възможности за гол. “Жълтата подводница” държеше повече топката и имаше доста опасни атаки пред вратата на Кейлор Навас. 

Имено костариканецът спаси страхотен удар на Марио Гаспар в 11-та минута. “Кралете” отвърнаха с пропуски на Бензема и Роналдо, а най-доброто положение за тима бе в 24-та минута. Марсело центрира отляво, а Бензема се пребори със защитник и стреля с рамо отблизо. Серхио Асенхо обаче спаси с котешки рефлекс. Малко след това Асенхо, който има 81.9% успеваемост при спасяването на ударите, се контузи и бе заменен. 

До края на полувремето Виляреал като по чудо не вкара. Първо удар на Дос Сантос в 29-та минута облиза страничната греда. Малко преди края на първата част Кастийехо засече от движение прострелно центриране отдясно, но топката мина над гредата. 

Реал се опита да осъществи натиск в началото на втората част, но Роналдо и Бензема отново не бяха настроили мерника си. Така се стигна до 50-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле на гостите топката попадна на волето на Тригерос. Халдът с отсечен удар остави Кейлор Навас без шансове - 1:0 за Виляреал. Така Тригерос единствен от цялата Ла Лига вкара и на Атлетико и на Реал този сезон. 

Само 6 минути по-късно “Жълтата подводница” пак торпилира Реал. Бруно Сориано изведе Седрик Бакамбу сам срещу Кейлор Навас и нападателят хладнокръвно реализира за 2:0. Това беше първи гол на Бакамбу от октомври насам, като по този начин прекрати серията си от 13 мача без попадение. 

Реал можеше да намали много бързо. В 61-та минута Бензема центрира отдясно, а Роналдо с перфектен удар от воле с левачката разтресе страничната греда. Гарет Бейл обаче нямаше прошка в 64-та. Карвахал центрира от дясното крило, а уелсецът с глава не сгреши - 1:2. Малко след това Кристиано отново опита късмета си с левия крак, но този път беше много далеч от истината. 

Реал изравни в 74-та минута с гол на Роналдо от дузпа, а положението беше повече от спорно. Кроос стреля от границата на наказателното поле, защитник на Виляреал блокира топката, но тя се отби и в тялото на Бруно Сориано. Реферът беше категоричен - дузпа за Реал, а играчите и скамейката на домакините скочи да протестира. В резултат на това треньорът на тима Фран Ескриба беше изгонен на трибуните. 

Роналдо реализира, въпреки че стражът на Виляреал усети ъгъла и стана играчът с най-много голове от дузпи в Ла Лига - 57, като задмина легендата на клуба Уго Санчес, който има 56. Това беше и юбилейно попадение за триото ББС - 250 гола (133 на Роналдо, 62 на Бензема и 55 на Бейл). 

До края Реал натисна и в 83-та минута резервата Алваро Мората донесе трите точки на тима. Марсело достави прекрасна топка отляво, а нападателят с глава вкара третото попадение за столичани. 

В 90-та минута реферът можеше да отсъди дузпа и за Виляреал. При сходна ситуация Марсело игра с ръка в наказателното си поле. Сигнал обаче нямаше.

Виляреал - Реал Мадрид 2:3

1:0 Ману Тригерос 50’

2:0 Седрик Бакамбу 56’

1:2 Гарет Бейл 64’

2:2 Кристиано Роналдо 74’

2:3 Алваро Мората 83’

Виляреал: Асенхо (35 - Морено), Гаспар, Мусачио, Руис, Коста, Дос Сантос, Тригерос (75 - Ернандес), Бруно, Кастийехо, Адриан (57 - Черишев), Бакамбу 

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Каземиро (58 - Иско), Модрич, Кроос, Бейл (89 - Васкес), Роналдо, Бензема (77 - Мората) 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3-6kQGO51Xo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>